Upprättar minnesfond - efter dödsfallet

avRobert Rosén

Familjen till Vibeke Skofterud har upprättat en minnesfond.

Med den önskar de att föra vidare det skidåkerskan stod för.

– Det var fysisk och psykisk hälsa som låg henne närmast hjärtat, säger familjens talesperson Pål Tømmerhoel till VG.

Det var i söndags som den norska skidprofilen Vibeke Skofterud, 38, hittades död på ön St. Helena i Norge. Efter dödsfallet meddelar familjen nu att de upprättat en minnesfond i Vibeke Skofteruds namn.

Genom fonden vill familjen uppmuntra Skofteruds engagemang för fysisk och psykisk hälsa.

– Det är en önskan från familjen att föra vidare något i Vibekes anda. De önskar att föra vidare något av det hon stod för genom en minnesfond som huvudsakligen ska uppmuntra fysisk och psykisk hälsa, säger familjens talesperson Pål Tømmerhoel till VG.

”Naturligt att fonden går till detta”

Det var i dödsannonsen i lokaltidningen Smaalenenes Avis som familjen meddelade att de startat fonden, genom att skriva att det går bra att skänka gåvor till ”Vibeke Westby Skofteruds minnesfond”.

– Det var fysisk och psykisk hälsa som låg henne närmast hjärtat. Därför är det naturligt att fonden går till detta. Men för tillfället har familjen inte haft möjlighet att titta närmare på detta, säger Pål Tømmerhoel och fortsätter:

– Meningen är att minnesfonden ska ge uppmärksamhet och ekonomiskt stöd till personer eller organisationer som gör något bra för andra.

Vibeke Skofterud kommer att begravas i Eidsberg kirke på torsdag.

1 av 2 | Foto: Bendiksby, Terje / TT NYHETSBYR≈N

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM