Motorsport

Vettel kör för första segern på Hockenheimring

Av: 

Anna Andersson

Laddad Sebastian Vettel.

Foto: Jens Meyer / TT / NTB Scanpix

SPORTBLADET

Sebastian Vettel har aldrig vunnit på hemmaplan.

Nu har han chansen.

– Jag hoppas att det blir lika roligt i morgon, säger han efter sin pole position på Hockenheimring.

Efter ett drömkontrakt med Mercedes hade Lewis Hamilton stora förhoppningar inför kvalet till Tysklands GP, men han tvingades bryta redan under Q1 sedan han fått problem med hydrauliken efter en kraftig avåkning i kurva ett. Det gör att Tysklands GP inleds med två toppförare långt ner i fältet, Hamilton startar från ruta 14 medan Daniel Ricciardo som har bytt motorn startar sist.

När de två förarna lämnat kvalet gjorde Sebastian Vettel, Valtteri Bottas och Kimi Räikkönen upp om pole position. Snabbast var Vettel, som kommer från Hockenheim, bara en halvtimmes bilresa från Hockenheim.

”Lyckades klämma ut allt”

– Jag vill tacka alla som håller tummarna för mig, kvalet var väldigt roligt och jag hoppas att det blir lika kul i morgon, säger VM-ledaren Vettel efter sin 55:e pole position.

– Det finns dagar då du redan på det första varvet känner att du har de verktyg som krävs. Redan i Q1 kände jag att bilen skulle klara detta, då handlar det om att hitta rätt inställning i mig själv. Det finns dagar då an får ihop det och idag testade jag runt lite, bilen blev allt bättre och jag lyckades verkligen klämma ut allt.

Valtteri Bottas var två tiondelar efter Vettel och Kimi Räikkönen körde in som trea i kvalet, Max Verstappen, Red Bull var fyra och Haas Kevin Magnussen femma.

Vettel är nöjd med bilen inför loppet på Hockenheimring.

Foto: Jens Meyer / TT / NTB Scanpix

En tur i gruset – och plats 13

För Marcus Ericsson var det ett rörigt kval. Svensken kör för sin framtid och han tog sig vidare till Q2. Väl där hade han problem, han körde av i kurva 13 och även om han kom tillbaka ut på banan så hittade han inte flytet. Hans snabbaste tid räckte bara till plats 13 och han fick återigen stryk av sin teamkollega Charles Leclerc.

– Det räckte inte till Q3 eftersom Q2 inte var det bästa från min sida. Jag är lite besviken, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.
– Jag tror att vi kan köra betydligt bättre i loppet, bilen har känts bra hela helgen och vi är starka. Dessutom kan det vara en fördel för mig att starta utanför topp tio och få välja däck. Jag tror att det kan bli en bra dag för min del.

F1-bloggen med de senaste snackisarna och nyheterna inför Tysklands GP.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Formel 1 2018 – alla lopp, banor, datum och tider till F1

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Marcus Ericsson

Sebastian Vettel

Kimi Räikkönen