Matts Olsson

Olsson: Är klart att jag är nöjd, men...

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Olsson slog till med femteplats

BEAVER CREEK. Matts Olsson missade medalj.

Men svensken tog karriärens näst bästa placering.

– Jag behöver inte hoppa genom nödutgången på planet, säger 26-åringen.

Matts Olsson har aldrig varit på pallen i VM eller världscupen. Som bäst har han en fjärdeplats från i fjol. Inför säsongen bytte han skidmärke från Nordica till Head och 26-åringen har fått kämpa hårt för att hitta rätt.

Innan jul bytte Olsson ut skidor, pjäxor och plattor och då vände det äntligen. I VM-storslalomen visade svensken vad han går för. Olsson gick i mål som sexa efter det första åket, med 25 hundradelar upp till pallen.

Det blev till sist en femteplats för 26-åringen.

– Det är klart jag är nöjd med femteplatsen. Men det är inte så långt bort och det är den känslan jag haft. Det har känts fullt möjligt. Men det är mitt näst bästa resultat någonsin så det är klart att jag är nöjd, säger Olsson.

”Inte hoppa från nödutgången”

I början hade Olsson en krånglade rygg. Sedan kom materialproblemen. Nu ser han ljust på framtiden.

– Det är jättemotiverande. Det gör hur mycket som helst alltså. Nu fick jag ytterligare ett resultat som är bra och då kanske man till och med kan ta ett dåligt resultat utan att vilja hoppa genom nödutgången på planet, säger han.

Olsson hoppas att han nu kan knipa en pallplats innan säsongen är över.

– Jag känner inte att jag överpresterade nå djävulskt i dag, jag kan åka ännu bättre. Kul att det är några race kvar. I dag är det inte så långt bort, jag hoppas bara att jag kan behålla formen och öka tempot ytterligare. Det är möjligt, jag har backar som jag gillar på slutet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Matts Olsson

Storslalom

Alpint