Stjärnan spenderade tre miljoner - på sprit

SPORTBLADET

Nu talar Sam Trickett ut om sitt galna festande: ”Vet inte vad som händer”

Foto: Jonas Blomquist
Sam Trickett under EPT Barcelona

BARCELONA. Han spenderade 3,5 miljoner på sprit – under en månad.

Trots att Sam Trickett förlorade allt han hade för fem år sedan har han inga planer på att sluta slösa pengar.

– Ibland känner jag mig dum, men jag har haft roligt. Det kan ingen ifrågasätta, säger han till Sportbladet Poker.

Sam Trickett hade allt. Miljoner på banken, flickvän och berömmelse. Men 2009 gick något fel. Trots att han hade spelat in mer än 100 miljoner på poker vaknade han upp en dag – utan en krona på kontot. Att hans flickvän hans flickvän som han varit tillsammans med sedan 14 års ålder dessutom gjorde slut gjorde inte situationen bättre.

"Spelar fortfarande full"

– Det gick riktigt bra under en period. Men jag var oansvarig och festade och spelade hela tiden och en dag hade jag förlorat allt. Jag säger inte att jag fortfarande gör de misstagen, jag bränner fortfarande mycket pengar på alkohol och fest. Men jag är en bättre pokerspelare i dag trots att jag fortfarande spelar full, säger han till Sportbladet Poker på Casino Barcelona under en paus i EPT:s Super High Roller-turnering.

De senaste åren har turen vänt för den 27-årige britten. Både när det gäller pokern och kärleken.

"Känner mig dum ibland"

– Ja, vi är fortfarande tillsammans. Men det är svårt att hålla ihop ett förhållande när man reser så mycket som jag gör.

Trickett har dock inte valt någon lugn strategi för att undvika att förlora allt han har igen. För Sportbladet rabblar han galna festminnen med ett leende men hävdar att han är något lugnare i dag än förr.

– Jag har förbättrat mig, jag var helt helt enkelt inte tillräckligt bra på poker förut. Men jag spenderar en hel del pengar, nog mer än alla andra pokerspelare, haha. Ibland känner mig mig dum, men jag har haft roligt. Det kan ingen ifrågasätta.

Hur mycket pengar spenderar du på en utekväll?

– Inte så mycket, typ 50 000 dollar (344 000 kronor, enligt dagens valutakurs, reds anm).

Brukar bjuda på allt

Det är mer än en normal svensk årslön...

– Under en månad i Las Vegas brände jag 500 000 dollar (3,4 miljoner kronor) på sprit. Efter det undrade jag vad jag håller på med. Jag brukar gå ut med intentionen att inte spendera och ibland händer det att jag bara lägger 4 till 5 000 dollar. Men jag vet inte vad som händer. Jag blir full och beställer massa drinkar och champagne. Fan, jag dricker ju inte ens champagne. Men vad ska jag göra? Jag har alltid gillat att gå ut.

En förklaring till de skyhöga notorna kan vara Tricketts generositet. Britten berättar att han brukar bjuda med sina barndomsvänner och sin flickväns kompisar och bjuda på allt.

– Jag gillar inte glamouren inom pokern. Jag flyger mina vänner till Vegas och har hur kul som helst. Det känns också rätt bra att se dem ha så kul. Det är inte bara jag som får tillfredsställelsen av att spendera pengar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker