Poker

Poker-SM drabbat av hackerattack

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Svenska Spels pokerklient utsattes under kvällen för en hackerattack.

Hårdast drabbades de som spelade SM i Texas hold'em fem-manna där turneringen avbröts.

– Det är väldigt beklagligt och tråkigt, säger Svenska spels presschef Johan Tisell.

1451 pokerspelare hade idag betalat in sig för att spela SM i Texas hold'em fem-manna. Men turneringen, med 124 778 kronor i första pris, fick avbrytas nästan direkt när Svenska spels pokerklient utsattes för en så kallad överlastningsattack.

– Vi har haft ett antal sådana överlastningsattacker den senaste vecka, så även i kväll. Det gjorde inledningsvis att vi pausade turneringen men när vi märkte att det började ske samma sak igen så beslutade vi att avbryta, säger Johan Tisell.

Ingen avsändare

Svenska spel beslöt då att permanent att avbryta turneringen. Pengarna kommer att betalas tillbaka i enlighet med Svenska spels regler.

– Det är så klart jättetråkigt. Vi får följa upp det här med våra leverantörer hur vi ska kunna undvika det här i framtiden. Det är väldigt beklagligt och tråkigt.

Har ni någon aning om vem som är avsändare till de här attackerna?

– Ingen aning, det är något vårt it-folk titta på.

Spelarna rasar

Flera som spelade har hört av sig till Sportbladet och är mycket upprörda.

– Folk hade chansen att vinna över hundratusen kronor och de stänger ner den! Skandal!, skriver en läsare.

– Alla pågående turneringar blir avbrutna pga ddos-attack enligt dem själva. Riktigt pinsamt att man inte ska kunna fixa Online SM, skriver en annan.

Svenska spel hoppas kunna vara uppe igen snart. Redan på fredag är det dags för en ny SM-deltävling. Johan Tisell kan i nuläget inte garantera säkerheten för den turneringen heller.

– Vi ska göra allt vi kan för att fortsätta som vanligt med pokern. Vi kommer göra vad vi kan för att ha den tävlingen öppet som vanligt, säger han.

Svenska spel meddelade senare på kvällen att de jobbar för att få igång övriga turneringar som pausats, men SM förblir avbrutet.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker