Handboll

Frankrike tog VM-guld i handboll

Av: 

Fredrik Jönsson

SPORTBLADET

Qatar har skrällt sig igenom hela handbolls-VM.

Men i finalen blev Frankrike numret för stort.

Fransmännen tog sitt femte VM-guld genom tiderna.

– Viktigt för handboll att Frankrike vann, säger Ljubomir Vranjes i Kanal 5.

Värdnationen Qatar har stått för en jätteskräll i handbolls-VM. Inför turneringen hade landet varit en blind fläck på handbollskartan.

Men Qatar köpte in tolv spelare - vilket har väckt starka reaktioner under turneringen. Landet har även köpt sina fans och enligt många experter har man haft med sig domarna genom hela VM.

”Då tror jag sporten hade varit död”

I finalen räckte hemmanationen dock inte till. Frankrike, som var den stora förhandsfavoriten, vann VM-guld efter 25-22 mot Qatar.

– Jag hade gärna sett att det var svårare att köpa ihop ett landslag på det sättet som de har gjort. Att det var längre karantän på spelare eller att om man representerat ett landslag så får man inte representera ett annat. I alla fall så att det var svårare att ha såna här projekt, säger experten Tomas Axnér till Expressen.

– De har ju betalat ut miljoner till spelarna som, bortsett från Saric, inte är de bästa spelarna som finns. Så kan man tjäna X antal miljoner på ett mästerskap så öppnar det upp för andra att gå den vägen, såväl spelare som andra stater. Det finns ju andra länder med liknande resurser som Qatar har, så då hade det kunnat bli en kapplöpning mellan de länderna och då tror jag att sporten hade varit död. Då hade det bara varit en form av Champions League nästan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll