Malmö har en förmåga att lyfta sig när det behövs

SPORTBLADET

Malmö: Men kvalreturen kommer se helt annorlunda ut

MALMÖ. Vi fick en dryg timmes kletig fotbollsgegga kryddad med en utvisning framkallad av domarens okänslighet.

Sen fick vi några minuters MFF­-briljans men vi fick aldrig se ett spel som skänker hopp inför onsdagens Champions League-kval.

Eller så fick vi kanske det. Ett lag som ska skrälla mår alltid bra av att vinna matcher man ska vinna på vägen mot bragden.

Foto: Sportbladets Stefan Alfelt.

Malmös kvalretur mot Salzburg kommer att se helt annorlunda ut jämfört med det vi bjöds på nu. Tempot skruvas upp ett par snäpp både för boll och fötter. Misstag kommer att straffas hårt.

Mest intressant var Magnus Eriksson och Enock Kofi Adu som innermittfältare. På onsdag måste MFF göra mål och jag tror inte att Åge Hareide vill låta sitt lag backa långt hem och bara satsa på kontringar.

Salzburg har flera spelare som älskar den typen av matchbilder. Därför måste MFf få igång ett spelande mittfält som inte bara attackerar på kanterna.

Magnus Eriksson var i den här matchen betydligt mer en riktig mittfältare än han var i sin första match i positionen, borta mot Falkenberg.

Ingen stor underhållning

Då sökte han upp sina motståndare för att likt sin anfallsroll smyga runt bakom honom i stället för som nu mot Norrköping söka fria ytor och få boll rättvänd. Adu tycker jag var Malmös bäste spelare. Hela tiden på rätt plats med boll­ och passningssäkerhet.

Men som sagt fram till att Markus Rosenberg, Magnus Eriksson, Emil Forsberg och Isaac Kiese Thelin fick till anfallen som dödade matchen på några minuter var det ingen stor fotbollsunderhållning som bjöds.

Malmö drabbades av tidig skada på Ricardinho men ersättaren Pa KOnate tycker jag gick in på vänsterbacken och gjorde sin bästa match i MFF hittills. Säker defensivt och bra med i längs kanten i anfallen.

Malmös uppspel från backlinjen var länge för oprecisa och i paus valde Hareide att skifta ut Johan Hammar mot Markus Halsti. Också det förmodligen en tanke inför onsdagens CL­-kval. Vågar Hareide satsa på Eriksson och Adu kommer han att låta Halsti stiga ner till mittbacksplatsen som det nu är ganska länge sedan han var van med.

Dålig känsla av domaren

Norrköping fick till en del tidiga anfall som resulterade i möjligheter men då visade Robin Olsen återigen att han är en av allsvenskans bästa målvakter.

Utvisningen på Emir Kujovic för att han knuffade omkull Anton Tinnerholm har stöd i reglerna men lite mer känsla skulle jag vilja se hos domaren Bojan Pandzic. När han inte blåste av spelet för att Pa Konate låg huvudskadad efter kollision skapade domaren situationen med en stegrande irritation under Norrköpings anfallsförsök, vilket till slut ledde till knuffarna mellan Kujovic och Tinnerholm.

Naturligtvis väldigt tungt för Norrköping att bli en man mindre under en dryg timme mot de överlägsna serieledarna, men om det verkligen avgjorde matchen vill jag nog inte påstå.

Malmö har en förmåga att lyfta sig när det behövs och gjorde det igen sista halvtimmen.