”Lever min dröm”

avAnna Andersson

Publicerad:

Svenska klar för internationell serie - målet DTM

Foto: AUDI TT
Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

I somras blev Mikaela Åhlin-Kottulinsky historisk.

Nu är hon klar för en ny internationell serie:

– Jag lever min dröm, säger hon.

Den svenska juniorlandslagsföraren har tagit en plats i den nya serien Audi TT Cup 2015, serien är en supportserie till den erkända tyska serien DTM där Mattias Ekström är en av stjärnorna. Totalt  165 förare från 30 länder anmälde sitt intresse för de 18 bilarna i serien, till varje race kommer det att finnas ytterligare sex bilar till VIP-gästförare och motorjournalister.

– Jag lever min dröm just nu, och då har vi inte ens kört första racet” säger Mikaela i ett pressmeddelande.

– Det kommer att bli en riktigt vass serie med tolv race under sex DTM-helger. Vi kommer att köra dubbelrace varje gång, och det ska bli hur kul och spännande som helst.

Historisk tjej

I tre år har hon kört enhetsserien VW Scirocco R Cup, förra året blev hon historisk när hon vann på Norisring. Under VW-motorsports 17 åriga historia har ingen annan kvinna klarat av det.

 - Det är då, när man står längst upp på pallen som man känner att det var värt varenda sekund av träning, både fysiskt och mentalt, och med allt det arbete som krävs för att kunna tävla internationellt, säger Mikaela som har som målsättning att så småningom tävla i DTM.

Audi TT Cup har premiär på Hockenheimring i Tyskland i maj.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport