Baxter: MFF har kontaktat mig

Av: Pierre Wingren

Publicerad:
Uppdaterad:

Roland Nilsson vill bort
– Baxter är tveksam

Baxter.
Foto: Scanpix
Baxter.

De svenska mästarnas tränare Roland Nilsson har redan skrivit på för FC Köpenhamn – och vill bort.

Nu talar det mesta för att Stuart Baxter, 57, ersätter honom.

– Ja, Per Ågren har kontaktat mig. Men det är inte så enkelt, det är en ganska komplicerad fråga, säger Stuart Baxter.

En succésäsong med Malmö FF gjorde att tränaren Roland Nilsson blev ett hett byte för den danska storklubben FC Köpenhamn.

Lagets tränare Ståle Solbakken lämnar och ersättaren finns redan klar - Roland Nilsson.

Skånelagets tränare har redan skrivit på ett kontrakt med danskarna, men vill lämna redan nu för att kunna inleda arbetet med sin nya arbetsgivare.

Malmö befinner sig i en prekär situation - deras guldtränare vill lämna samma år som titeln ska försvaras och ett kval till Champions League väntar.

"Malmö FF är en stor klubb"

Det är här som den rutinerade och välmeriterade Stuart Baxter kommer in i bilden. 57-åringen har jobbat som förbundskapten och dessutom vunnit SM-guld med AIK samt vunnit Svenska Cupen med Helsingborgs IF.

Tränaren fick sparken från det finländska landslaget efter misslyckandet i EM-kvalet - och står alltså nu tillgänglig för Malmö. Nästan i varje fall.

– Jag är konsult åt AIK och något av en mentor åt deras tränare Andreas Alm. Men jag måste också resonera med min familj om min framtid. Klart att Malmö FF är en stor och bra klubb, men jag har inte funderat i de banorna tidigare, säger han till Sydsvenskan.

Malmlös sportchef Per Ågren har alltså kontaktar Stuart Baxter, men några förhandlingar har inte inletts ännu. Enligt Sydsvenskan har tränaren även varit på plats under Malmös två senaste hemmamatcher.

– Jag vill inte kommentera matchen. Halmstadmatchen var långt innan jag fick samtalet från Ågren och i går var jag inte bara där som ett aktuellt tränarnamn. Men det skulle bara bli fel om jag sa något om spelet och laget nu, säger Stuart Baxter till Sydsvenskan.

Tveksam till jobbet

Efter Malmös svaga insatser under de senaste matcherna kan det möjligtvis vara så att klubben nu vill lösa tränarfrågan så snabbt som möjligt.

Men om Stuart Baxter blir klubbens tillfälliga lösning återstår att se.

– Vi har inte suttit ner och förhandlat. Men det är att jag inte tackar nej till ett tvåårskontrakt utomlands för ett tolvmånaders här hemma, säger han till Sydsvenskan.

Om Baxter kommer överens med Malmö, och om klubben låter Roland Nilsson lämna i förtid, vet 57-åringen vad som väntar.

– Det gäller att fokusera på en offensiv och en defensiv sak. Och sedan att tillföra så mycket inspiration man bara kan, säger han till Sydsvenskan.

Sportbladet har sökt representanter från Malmö FF för en kommentar.

Publicerad: