Mick Schumacher nära kontrakt med Ferrari

Kan få testa F1 redan 2019

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är Mick Schumacher nära F1.

Enligt uppgifter i Italien är han och Ferrari överens om ett kontrakt som kan innebära ett F1-test redan 2019.

Pappa Michael Schumacher har vunnit sju VM-titlar i Formel 1, fem av dem med Ferrari. Nu sägs Mick Schumacher vara på väg.

Enligt italienska motorsport.it kommer Schumacher att vara en av förarna i Ferraris akademi redan 2019. Webportalen skriver att det finns det ett kontrakt , men det är ett par detaljer kvar att diskutera innan parterna är helt överens.

– Hur ska Ferrari kunna säga nej till det namnet, sa Ferraris dåvarande stallchef Maurizio Arrivabene när Mick Schumacher gästade Italiens GP 2018.

– Dörren hos Ferrari är alltid öppen, vi har en mycket speciell kontrakt.

Foto: Luca Bruno / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Mick Schumacher nära kontakt med Ferrari? Här delade han ut pris till Ferraris Kimi Räikkönen under Italiens GP på Monza 2018

Nu har Arrivabene lämnat sin post, men Mick Schumacher är fortfarande aktuell för teamet. Han ska köra Formel 2 för Prema i år, det är ett team med mycket nära kontakter till Ferrari och tack vare sin seger i EM i Formel 3 har han också den superlicens som krävs för att få köra en F1-bil.

Då är Ferraris förarakademi ett naturligt steg på vägen till Formel 1.


Mick Schumacher nära kontrakt med Ferrari

Ferrari har de senaste tio åren lagt ner mycket jobb på sin akademi, den förste föraren som fick chansen var fransmannen Jules Bianchi som klättrade ända till F1 där han tävlade för Marussia när han kraschade så illa under Japans GP 2014 att att han avled sommaren 2015. 2017 fick akademiföraren Charles Leclerc chansen att kombinera Formel 2 med en del tester i Formel 1 innan han F1-debuterade för Alfa Romeo Sauber 2018 och i år är det Antonio Giovanazzi som tar klivet in i F1 sedan han genomgått en utbildning hos Ferrari .

Mick Schumacher kan testa F1 2019

Det är också den vägen som det italienska teamet vill erbjuda Mick Schumacher och ett sådant kontrakt skulle ge honom möjligheten att testa F1 redan 2019. Varje år finns det ett fåtal tester där enbart förare utan tidigare erfarenheter av F1 får möjligheten att köra årets bilar.

– Framtiden får utvisa om man kan tänka sig något sådant, just nu är det full fokus på Formel 2, sa Mick Schumacher till motorsportmagazin i samband med testerna till F2 i slutet av 2018.

Men han har tidigare klargjort att drömmen är Formel 1 och i helgen får han chansen att mäta sig mot några av världens bästa förare.

Då är teamkollega till Ferraris Sebastian Vettel i ”Team Germany” när eventet ”Race of Champions” avgörs i Mexiko.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM