Hamilton gasar mot VM-titeln

Publicerad 2015-10-11

Ännu en seger för Hamilton samtidigt som Rosberg bröt

Nico Rosbergs dröm om en VM-titel blir allt mer avlägsen.

Lewis Hamilton vann även Rysslands GP.

– Jag lever min dröm, säger Hamilton.

Nico Rosberg, Mercedes, hade pole position och ledningen av Rysslands GP, men han fick problem med sin gaspedal och tvingades bryta loppet.

– Direkt efter det att säkerhetsbilen var ute på banan så gick gaspedalen sönder. Den kom närmare och närmare mig, jag fick lyfta på benet för att släppa gasen och då kunde jag inte styra eftersom händerna slog i benet. Det är helt otroligt att något sådant ska hända nu, säger Rosberg till tysktalande journalister.

– Det finns 5 000 komponenter på bilen och nu gick en sönder som aldrig tidigare gått sönder. Inte någon gång i min karriär har gaspedalen kommit mot mig. Det är inte ens lustigt. Det är farligt.

Seger 42

När Rosberg bröt fanns det ingen som kunde hota Lewis Hamilton, Mercedesföraren vann Rysslands GP överlägset. Han tog sin 42:a seger i karriären och har nu lika många som Sebastian Vettel, men en mer än Ayrton Senna. 

Sebastian Vettel, Ferrari var tvåa i mål och överraskningen Sergio Perez, Force India trea.  Perez blev omkörd av både Valtteri Bottas, Williams och Kimi Räikkönen, Ferrari ett varv från mål, men de båda finländarna var inblandade i en kollision något senare och Perez fick tillbaka sin pallplats.

– Det är en otrolig känsla att få stå på pallen igen, ett varv före målgång så kändes det som om allt försvann och jag var otroligt missnöjd och det var många saker som gick igenom mitt huvud, säger Sergio Perez på prispallen efter loppet.

– Sedan insåg jag att jag måste ge allt, jag hade kört många varv på mina däck och jag hade problem med framdäcken som var helt slut. Plötsligt fick jag allt till skönks igen på det sista varvet och det är fantastiskt.

Hamilton mot titeln

Hamilton har nu ett stort grepp om VM-titeln när fyra deltävlingar återstår. Han är 66 poäng före Sebastian Vettel som är ny tvåa i VM. Nico Rosberg är trea, sju poäng efter Vettel.

– Jag hoppas att vi kan slå tillbaka mot Mercedes nästa år. Vi vill vara ännu närmare dem då och verkligen kunna utmana, säger Vettel.

– Vi har gjort ett bra jobb redan i år och närmar oss steg för steg.

För Marcus Ericsson var racet över redan i den andra kurvan, han kolliderade med Nico Hülkenberg, Force India, och båda bilarna bröt.