Nicki Pedersen

Pedersen får böta 70 000 kronor

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

”Min adrenalinnivå var väldigt hög”

Nicki Pedersen (arkivbild).
Nicki Pedersen (arkivbild).

Närmare 70 000 kronor i böter.

Det blev straffet för Nicki Pedersen, som sparkade till motståndarlagets lagledare under en polsk ligamatch.

– Min adrenalinnivå var väldigt hög, säger den danske speedwaystjärnan.

Det händer mycket kring VM-tvåan Nicki Pedersen den här säsongen. Dackarnas lagkapten blev i juni attackerad av regerande världsmästaren Greg Hancock, som ansåg att dansken körde ut honom i sargen på motorstadion i Motala.

Piraternas amerikan, som väl på fötter kastade sig över Pedersen, fick böta 5 000 kronor för överfallet och straffet stannade inte vid det. Pedersen anmälde honom till disciplinnämnden, vilket ledde till att Hancock är avstängd i tisdagens returmöte i Målilla.

Nu har Nicki Pedersen i sin tur dömts till dryga böter för ett bråk under förra helgens ligamöte mellan Leszno och Torun. Allt började med att domaren gav Pedersen rött kort eftersom dansken ansågs skyldig till en krasch med Toruns Jason Doyle, som också tävlar för Dackarna.

”Jag blev så frustrerad”

Händelsen fick Toruns lagledare Jacek Gajewski att konfrontera Pedersen i depån. Det borde han, med facit i hand, inte ha gjort.

Nicki Pedersen viftade med hjälmen och sparkade till Gajewski med sin släpskoförsedda vänsterfot.

Den hetlevrade dansken tvingas nu böta 30 000 zloty, närmare 70 000 kronor. Nicki Pedersen har, genom ett uttalande på sin officiella hemsida, redan bett Gajewski och sina fans om ursäkt.

– När jag kom tillbaka till depån blev jag väldigt provocerad av det sätt Gajewski konfronterade mig på. Han skrek skällsord och kom in i vår del av depån, vilket är förbjudet för motståndarlaget. Jag blev så frustrerad över detta att jag sparkade till honom. Jag vet att det var en felaktig handling, säger Nicki Pedersen.

Även Jacek Gajewski tvingas bötas för bråket, men undkom med 18 000 kronor.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nicki Pedersen

Motorsport

Speedway