Meraf Bahta

Oron efter Meraf Bahtas återbud

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Meraf Bahta tackar nej till Bauhaus-galan och Abeba Aregawis VM-start är fortfarande osäker.

Förbundskapten Karin Torneklint är bekymrad.

– Jag är orolig för både Meraf och Abeba, säger hon.

I fjol vann Meraf Bahta EM på 5000 meter. Men årets säsong har varit dyster för löparstjärnan. Det blev bara ett lopp inomhus på grund av skada och utomhus har en inflammerad slemsäck förstört mer eller mindre hela säsongen.

Redan igår skrev Sportbladet om hur VM kunde vara i fara för Bahta, som ännu inte kunnat träna ordentligt på banlöpning på grund av smärtan, och i dag drog sig Hällelöperskan ur Bauhaus-galan, ett av de få tävlingstest som fanns kvar att göra.

– Det blir bättre och bättre men en slemsäcksinflammation tar ju tid, säger Ulf Friberg som fortfarande hoppas på VM men tiden börjar bli knapp.

”En bit kvar till nivån"

– Vi får ta det från dag till dag, det är en bit kvar till den nivån som det är på ett VM. Ska man åka dit vill man vara bra förberedd. Sen är det viktigaste av allt att inte förvärra någonting, säger han.

Förbundskapten Karin Torneklint är mycket bekymrad över återbudet.

– Det är inget bra tecken. Inte bra alls. Jag kan säga att jag är lite orolig för både Meraf och Abeba, säger hon.

”Tiden börjar rinna ut”

Abeba Aregawi har inte tävlar sedan i början av juni och försöker nu bli skadefri hemma i Etiopien. Men tiden börjar rinna ut.

– Jag tror det är 50 procents chans att hon kommer, säger Torneklint som pratat med ex-maken Henok och Abebas holländska manager om läget.

Ett besked måste dock komma snabbt.

– Tiden börjar rinna ut. Nu måste hon snart veta om det funkar. Men senast jag hörde var det fullt fokus på VM, hon vill säkert försvara sitt VM-guld. Men i så fall kommer hon åka dit direkt från Etiopien.

ANNONS EXTERN LÄNK

Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet via Lendo - se över dina möjligheter och ansök här.

Lendo

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Meraf Bahta

Friidrott