Poker

Vann rekordturneringen och 5,1 miljoner kronor

Av: 

Christoffer Wickman

Ben ”87” Tellerance vann WCOOP:s Super High Roller och 5,1 miljoner kronor
Ben ”87” Tellerance vann WCOOP:s Super High Roller och 5,1 miljoner kronor

SPORTBLADET

Det kostade 426 000 kronor att vara med – det i särklass största inköpet någonsin i en pokerturnering på nätet.

Efter två dagars ”jobb” vann Ben ”87” Tollerence från Kanada.

För besväret belönades han med drygt 5,1 miljoner kronor.

Mike "Tîmex" McDonald från Kanada var chipleader när finalbordet tog sin början, men fick lämna på femteplats och belönades med 172 000 dollar

Just nu pågår WCOOP, World Championship of Online Poker, och natten till tisdagen spelades WCOOP Super High-Roller.

Inköpet till jätteturneringen låg på 51 000 dollar, lite drygt 426 000 svenska kronor.

46 stycken spelare valde att betala det hisnande inköpet och som vanligt när det är höga inköp och stora vinstsummor så lockas några av världens största och bästa pokerspelare.

Men det var varken Daniel ”KidPoker” Negreanu, Daniel ”mrGr33n13” Colman, Jason Merchier eller Ike Haxton som lyckades bäst.

Vann turneringen gjorde Ben ”Ben87” Tollerence, ursprungligen från Texas men sedan ett tag tillbaka bosatt i Kanada.

Ben ”87” Tollerence är en av världens bäste High Roller-spelare och vann bland annat en High Roller under 2013 med ett inköp på 21 000 dollar.

Tunga namn lämnade tidigt

Det tog inte längre än 8 timmar innan de 46 stycken spelare som kom till start var nere på åtta spelare, och därmed dags för finalbord. Världsstjärnorna och medlemmarna i Team Pokerstars PRO Daniel Negreanu, Jason Mercier och Ike Haxton fick tidigt sorti från turneringen. Negreanu lämnade som spelare 30 och Mercier som spelare 26, gemensamt för bägge dessa två var att de åkte ut på dam-dam mot ess-kung. Den slutlige vinnaren Ben Tollerence intog finalbordet som fyra.

Kopplade snabbt grepp

Av de åtta spelare som kom till start vid finalbordet så skulle sex hamna i pengarna, och förutom Ben ”87” Tollerence fanns bland annat Fedor ”CrownUpGuy” Holtz som vann WCOOP Main Event i fjol med i matchen om förstapriset. Tollerence kopplade snabbt greppet om finalbordet och gick upp i ledning, och höll det sedan hela vägen. Chipleader när finalbordet inleddes, Mike ”Timex” McDonald från Kanada, fick lämna som spelare fem.

Tellerence fick istället slåss om slutsegern med vitryssen Nikita ”fish2013” Bodyakovskiy och engelsmannen José Àngel ”Cejakas14” Latorre. Den totala prissumman i jätteturneringen blev hela 19,2 miljoner kronor, 5,1 miljoner av dessa landade hos vinnaren Ben ”87” Tollerence medan tvåan Josè Àngel ”Cejakas14” Latorre tog 4,6 miljoner kronor och trean Nikita ”fish2013” Bodyakovskiy tog 4,9 miljoner kronor efter att de topp 3-spelarna ingått en trevägsdeal inför avslutningen.

Se lista nedan för topp sex i jätteturneringen, och därmed spelarna som hamnade i pengarna

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker