Khaddi Sagnia klar för VM efter pers

avErik Karlsson

SPORTBLADET

"Åh herregud, det var så gött"

Foto: BILDBYRÅN
Khaddi Sagnia.

Khaddi Sagnia klarade VM-kvalgränsen i längdhopp när hon slog till med pers, 6,72, vid tävlingar i Göteborg i kväll.

Hur glad hon blev?

– Oh my god! Jag hade kunnat bryta benet och det hade varit helt okej, haha, säger hon till Sportbladet.

Khaddi Sagnia slog igenom på allvar i vintras när den forna supertalangen kom tillbaka från skador och kvalade till inomhus-EM med personliga rekordet 6,66.

Formen har hon tagit med sig till utomhussäsongen. Redan i första smygpremiären i Spanien i helgen lade hon till två centimeter till personliga rekordet men det fattades fortfarande två centimeter till VM-kvalgränsen 6,70.

”Det var helt sjukt”

Något 21-åringen löste i kväll.

Vid Kvilles vårtävling på hemmabanan Slottskogsvallen slog hon till med 6,72 i tredje omgången och därmed torde VM-biljetten vara säkrad.

– Åh herregud, det var så gött!, säger Khaddi Sagnia.

Hur reagerade du när du hörde resultatet?

– Om my god! Jag tror inte att det var bara jag, alla hoppade upp och var superglada. Det var helt sjukt. Jag hade kunnat bryta benet och det hade varit helt okej, haha, skrattar hon.

Längdlöftet var lite överraskad att hon kunde slå till trots ett tufft träningsläger i benen.

– Vi kom hem från Spanien i måndags natt efter en lång flygning med tre mellanlandningar så jag har känt mig lite trött i kroppen. Så det var superskönt att få till det ändå, säger hon.

"Kan bli väldigt långa hopp"

Det låter som det kan finnas lite mer i kroppen?

– Sjävklart. Jag tror att när jag verkligen känner mig utvilad och det är perfekta förhållanden och det är en bra tävling med mycket publik så tror jag det kan bli väldigt långa hopp.

Hur ska du fira det här nu en fredagskväll?

– Jag tror inte jag har hunnit smälta det ännu, men nu blir det lite mys med te och glass och sen i morgon blir det ännu mer glass.

Rekordhoppet för upp Sagnia som 19:e i världen, bara en knapp decimeter från topp 10. I svensk längdhoppshistoria klättrar hon förbi Erica Jarder och upp som fyra genom alla tider bakom Erica Johansson, Carolina Klüft och Camilla Johansson.

Se rekordhoppet här (extern länk!)!

ARTIKELN HANDLAR OM