Rekordjakten 2

SPORTBLADET

Wissman: Asafa Powell vinner

OSAKA

Asafa Powell eller Tyson Gay – i kväll smäller det.

Svenske sprintern Johan Wissmans tips:

– Asafa Powell.

Det var på dagens presskonferens på landslagets hotell Rihga Royal som Wissman fick frågan ”hur viktigt är det att spara sig i försöken”. Samtalet gled osökt in på 100 meter och Asafa Powell som i försöken knappt tog i och joggade i mål på fantastiska 10,01.

– Asafa hade kunnat ta i lite mer. Han har fyra lopp, sen ska inte han göra så mycket mer. Han gör bara 400 meter sammanlagt, jag gör lite mer, sa Wissman och drog ner en del skratt.

– Sprinters, framför allt på 100 meter, ska alltid psyka varandra. Ta i så lite som möjligt och helst springa i långtights och keps. Det är lite fjantigt.

Är det så på 400 meter?

– Det kanske finns nån som gör. Men att ta i lite mer sliter inte så mycket. Det är iochförsig samma på hundra meter, men jag vet inte... det kanske är bra med mental psykning...

Vem vinner 100 meter?

– Tyson Gay har mycket tuffare inställning. Han snackar hela tiden om att han ska slå Asafa, medan Asafa inte snackar nånting.

– Asafa har sett bättre ut, han känns lite vassare. Tyson har så mycket annat. Han ska ta tre guld och allt vad det är. Asafa har bara 100 meter.

Johan Wissman kvalar på 400 meter på tisdag, klockan 03.10 svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott