Här dog VM-duellen

SPORTBLADET

Den sjufaldige världsmästaren var snabbast i den andra kvalomgången. Poleposition verkade bara vara en formsak.

Men samtidigt som tiden tickade ner under kvalfinalen stod Michael Schumacher kvar i depån. När bara sekunder återstod lämnade han förbannad bilen och kastade handskarna.

Foto: Dåliga odds VM-drömmen tog slut i depån men Michael Schumacher räknar inte ut sig helt. ”Nu känner jag mig rätt ledsen, men i morgon är det en ny dag” sade han efter den misslyckade kvaldagen.

– Vi hade problem med bränsletrycket. Nu får vi se vad jag har möjlighet att reparera från plats tio, sade han till den tyska TV-kanalen RTL.

Det blir en mycket tuff dag för tysken som i kväll gör sitt 249:e och sista F1-lopp.

– För mig är det tio platser svårare att vinna loppet. Vad som är möjligt får vi se när starten gått, nu är det omöjligt att förutspå något.

För att vinna förar-VM krävs det näst intill ett under. Eftersom han bröt med motorproblem i Japan senast måste han nu vinna loppet, samtidigt som Renaults Fernando Alonso inte slutar bättre än nia. Spanjoren startar från andra startled, från plats fyra, och har ett fantastiskt bra utgångsläge för att ta sin andra raka VM-titel.

Vill inte ge upp

– För oss går allt enligt planen. Självklart får vi lite hjälp av att Michael har problem, säger Fernando Alonso till F1-total.

Ferrari, som även kämpar med Renault om konstruktörsmästerskapet, vill inte ge upp, även om det ser fruktansvärt svårt ut.

– Vi har en snabb bil och jag är optimistisk. Michael har vunnit tuffare lopp än detta, säger Ferraris teknikchef Ross Brawn.

Förutsättningarna:

Startuppställningen:

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport