Ahlm skadad – mardröm för Sverige

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Slet av en ena i axeln – missar kvalgenrepet

Marcus Ahlm är skadad och missar landslagsturneringen nästa vecka.

Därmed är Ingemar Linnélls Champions League-mardröm bara inledd.

Skadad Marcus Ahlm (till vänster) skadade sig i Champions League-mötet i går mellan Kiel och spanska Portland San Antonio.
Foto: AP
Skadad Marcus Ahlm (till vänster) skadade sig i Champions League-mötet i går mellan Kiel och spanska Portland San Antonio.

Rekordmånga svenskar är i semifinal i Champions League: totalt nio stycken i Kiel (sex), Flensburg (två) och Portland San Antonio (en).

Ett gott bevis på svenska proffsens höga klass.

Men också något av en mardröm för Ingemar Linnéll då stommen i hans landslag, som ska spela det livsviktiga EM-kvalet den 10 och 17 juni mot Rumänien, kommer mer sliten än någonsin. Dessutom pågår ligorna ända till den 2 juni.

– Risken för skador och att man spelar halvskadad i såna här matcher är uppenbar. En sådan risk finns det verkligen. Dessutom har de en slutspurt i ligan som verkligen är het, sa Linnéll till Sportbladet i förra veckan.

Bara första semin

I går besannades hans fruktan när Marcus Ahlm slet av en sena i axeln i första semin mellan Portland San Antonio och Kiel (30–28).

EM-kvalet är inte i fara men Ahlm är borta fyra–fem veckor och missar Scandinavian Open i Borås nästa vecka, som är sista samlingen före EM-kvalet. Och det här var alltså bara första semin; bara början...

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN