Haag om OS-mardrömmen: ”Så plågsamt”

Publicerad 2018-03-08

Anna Haags OS blev ett stort misslyckande.

I ett inlägg på sin blogg berättar hon nu om känslorna under den avslutande masstarten där Haag till slut var tolv minuter efter i mål.

”Det var så plågsamt. För ingenting!”

Anna Haags OS blev inte alls som tänkt. En misslyckad skiathlon följdes upp av en svag stafettsträcka i silverlaget innan hon avslutade OS med en helt misslyckad tremil där hon var 29:a, tolv minuter efter Marit Björgen.

– Det är något som är väldigt fel i min kropp. Jag har misstänkt det under en tid nu, sa Haag efteråt.

Nu går Anna Haag igenom OS på sin blogg och går i detalj igenom känslorna och tankarna under det motiga avslutningsloppet. Och förklarar bland annat varför hon inte bröt.

”I mål med en kraschad dröm”

” Det var en kamp mellan min kropp och knopp. En kropp som redan efter 3,75 km sa ”kliv av” och en knopp som varannan sekund höll med och varannan sekund sa ”nu jäklar krigar du hela vägen in i mål oavsett hur fort eller sakta det går!!”. Jag ville inte ge upp. Jag ville åka i mål. Men det var så plågsamt. För ingenting!”, skriver hon och fortsätter:

”Jag skulle i mål. Och i mål tog jag mig. Med en kraschad dröm, ett stukat självförtroende och en slutkörd kropp. Men jag kom i mål.”.

Anna Haag avslutar:

”Folk har frågat om jag är nöjd. Nej, jag är inte nöjd. Inte någonstans. Inte med ett enda lopp. Men jag gjorde det jag kunde, jag gav det min kropp erbjöd utifrån de förutsättningar jag hade. Det känns skit och tråkigt och allt sånt, men samtidigt fick jag uppleva ytterligare ett OS. Jag fick stå på startlinjen och hålla mina drömmar vid liv tills de inte längre fanns där.”

Anna Haag har valt att stå över helgens tremil i Holmenkollen.