Längdskidor

Kalla blir ambassadör – skänker prispengar till Bris

Av: 

Erik Karlsson

Anna Rydén

SPORTBLADET

Charlotte Kalla blir ny ambassadör för Bris.

Som en första gest skänker hon alla eventuella prispengar från veckans SM-tävlingar till organisationen.

– Jag hoppas göra skillnad och kunna bidra till att fler mår bättre, säger hon till Sportbladet.

I går avslutade Charlotte Kalla sin världscupsäsong i Falun. Och innan hon laddar om för årets sista stora tävling, SM-veckan i Skellefteå, kallade hon i dag till presskonferens på Bromma Flygplats där hon meddelade att hon blir ny ambassadör för Barnens rätt i samhället (Bris).

– Jag tycker inte det är rätt att så många barn och unga ska må så dåligt och sätta orimliga krav på sig själva. Ofta känner det omotiverat, kraven är ofta mycket högra än vad andra faktiskt förväntar sig av en, säger hon.

Har du någon gång önskat mer stöttning?

– Ja, den där påminnelsen om du duger som du är. Att jag faktiskt hade fokuserat mer på prestationen tidigare än jag faktiskt gjorde, jag var väldigt ofta uppslukad av bara resultatet. Det märker man också i rapporter som kommer att mycket handlar om det ytliga, det som syns utåt, sätts i främsta rummet. Så ska det inte behöva vara, det framkallar onödig stress och press.

Kan bli 27 000 kronor

Förutom att sprida budskapet om Bris kommer Charlotte Kalla på ett mer handfast sätt att stötta organisationen genom att skänka sina prispengar från SM direkt till Bris.

Under SM avgörs den så kallade SM-touren där bästa åkaren över de fyra tävlingarna vinner 27 000 kronor, tvåan får 17 000 kronor och trean får en check på 12 000 kronor och så fortsätter det ner till tiondeplats. Utöver det finns det prispengar för varje individuellt lopp.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Längdskidor

LÄS VIDARE

Guide: Allt om SM-veckan 2018 – med längdskidor och alpint

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor

Charlotte Kalla

Bris