Johansson: Det känns helt otroligt

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Jagar OS-guld

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

2002 vann Thomas Johansson,33, Australian Open. Han är Sveriges senaste Grand Slam-vinnare. I morgon kan han vinna Sveriges första OS-guld i tennis.

– När man kommer av banan så känns det som om det var det största man varit med om, säger Johansson.

Tillsammans med Simon Aspelin, 34, har Thomas Johansson precis genomfört en modern, svensk tennisbragd. Efter nästan fem timmar besegrades det franska paret Arnaud Clément och Michael Llodra med 7–6 (8–6), 4–6, 19–17 i semifinalen i OS-tennisen.

– Vi var varken seedade eller favoriter. Men vi känner båda att det finns en potential. Jag vet vilken hög kapacitet vi har och det har vi gjort i fyra matcher. Nu gäller det att göra det i en match till, säger han.

Jagade Clément

Sverige var riktigt illa ute när Simon Aspelin förlorade sin serve vid ställningen 15–15, men svenskarna bröt tillbaka direkt i Cléments serve. Ett break de hade jagat länge.

– De gjorde en bra match. Servade bra, men vi kände hela tiden att vi hade chanser på Clements serve. Det var frustrerande. Vi hade så många chanser i tredje set i Cléments serve, säger Aspelin.

Större än Australian Open

Till slut kom breaket alltså och när det väl kom så kom ett till. Det gav till slut 19–17 och segern var klar. Nu är svenskarna i OS-final och Thomas Johansson har något att jämföra med. Finalsegern i Australian Open 2002.

– Det känns helt otroligt. Det här slår ut allting annat. Vi spelar för ett OS-guld, säger Johansson.

Nu ska svenskarna ladda på McDonalds inför finalen.

– Min favorit är cheesburgare, skrattar Simon Aspelin.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN