Kronofogden jagade Bajen

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det handlar om en gammal affär”

Hammarby IF har nyligen värvat fem spelare, varav tre landslagsmän. Samtidigt hamnade klubben hos kronofogden för mindre än två veckor sen.

– Det handlar om en gammal affär som vi löste, säger ordföranden Sonny Lööf.

Foto: Kalle Spjuth.

De senaste veckorna har elitserielaget Hammarby IF väckt stor uppmärksamhet när man värvat inte mindre än fem spelare som senast spelat i ryska klubbar. Tre av dem, Stefan ”X-et” Erixon, Olov Englund och Kalle Spjuth, har tagits ut till den svenska VM-truppen.

Samtidigt har det rapporterats att Hammarby har finansiella problem – något som förnekats av klubbens ledning. Men Sportbladet kan avslöja att Hammarby Bandy AB haft en fordran på 37 863 kronor hos kronofogden, för mindre än två veckor sedan. Fordringsägare är Grant Thornton Sweden AB – Hammarbys revisionsbolag.

”Kom till en uppgörelse”

– Jaså, det här är nyheter för mig. Att vi hamnat hos kronofogden. Det handlar om en gammal affär, det var för sex–sju månader sen. De (Grant Thornton) gjorde en rådgivning som var alldeles för dyr, säger ordföranden Sonny Lööf.

– Men vi kom till en uppgörelse, vi löste det.

Fordringen kom in vecka 50. Har inte klubben kontaktats av kronofogden?

– Nej, inte vad jag vet. Men det bör Robert (Carenfeldt, Hammarby Bandy AB:s VD) känna till. Men att det gått till kronofogden är ofattbart.

Grant Thorntons infomationschef Lisbeth Larsson:

– Vi kommentar aldrig våra kunder.

Sportbladet har förgäves sökt Robert Carenfeldt för en kommentar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN