Västervik tog nödvändig seger

”De åker ifrån oss”

matchvinnare Polacken Tomasz Gollob ledde sitt Västervik till viktig seger.
matchvinnare Polacken Tomasz Gollob ledde sitt Västervik till viktig seger.

Pressen var stor på Västervik inför mötet med Hammarby. Men på hemmaplan tog laget en övertygande seger med 56–40.

– Det här var vändningen, säger lagledaren Peter Pecka Helgesson till Canal Plus.

Det var som väntat jämnt till en början mellan de båda streckkombattanterna. De två första heaten slutade 3–3, men sedan skaffade sig Västervik ett försprång som de aldrig släppte. 5–1 i det tredje heatet gav lite arbetsro även om Hammarby vann nästa heat med 4–2.

Femetta blev 3–3

Tomasz Gollob var hemmalagets stora matchvinnare. Matej Zagar var bäst för Hammarby, men gästerna hade det tufft och det blev bara två heatsegrar. I det nionde heatet hade Hammarby chansen till en femetta, men det blev till slut bara 3–3 och därmed var matchen egentligen avgjord.

– De åker ifrån oss. Vi hänger helt enkelt inte med, säger Hammarbys lagledare Håkan Rahbe till Canal Plus efter ännu en förlust.

Ska besegra serieledarna

I slutändan dröjde det ändå till det 14:e innan definitivt var avgjort när Västervik tog sin tredje femetta för kvällen och därmed går laget upp på samma poäng som just Hammarby.

– Är det någon som ska vinna i Gislaved är det Västervik. Vi är en bra lagmaskin när alla åker som i dag, säger Peter "Pecka" Helgesson till Canal Plus apropå den kommande utmaningen borta mot serieledande Lejonen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN