Lindbäck tänker om

SPORTBLADET

Gör comeback – i allsvenskan: "Det blir ett mellanår”

Beslutet att lägga av med speedway är omprövat.

Antonio Lindbäck är tillbaka på cykeln redan vid säsongsstarten.

– Men det blir ett mellanår, jag kommer att åka i allsvenskan, säger han till TT.

Foto: VILL TILLBAKA Antonio Lindbäck siktar nu på en comeback – i näst högsta serien.

I slutet av förra säsongen var Antonio Lindbäck, 23 i maj, knäckt. Hans karriär, som under några säsonger pekade spikrakt uppåt med stora framgångar i VM-tävlingarna, såg ut att bli lika kort som framgångsrik.

Han valde att inte köra säsongens sista VM-deltävling, hamnade i trubbel med rättvisan, och i vintras meddelade han att karriären var över.

”Jag mår bättre nu”

Nu har han ändrat sig.

– Jag mår så mycket bättre nu, säger han. Jag träffade en ny tjej, Emma, när jag mådde som sämst. Hon har hjälpt mig väldigt mycket och det är hon som har fått mig att vilja köra igen trots att hon själv inte är intresserad av mc-sport. Hon vet knappt hur en motorcykel ser ut, säger Lindbäck.

– Jag har också hållit kontakten med sin min psykolog Åsa Matsson. Hon ser också att jag gjort framsteg och inte stått still och trampat på samma ställe, fortsätter Lindbäck.

Lindbäck jobbar nu som snickare i Stockholm och trivs mycket bra.

– Det är hur kul som helst, man ser att det händer något när man bygger. Jag får jobba med kroppen och är trött när jag kommer hem. Det är ett annorlunda liv, inte som att åka speedway.

Nobbar VM-kval 2008

Några planer på att sluta med det civila jobbet och börja köra på heltid igen har han inte.

– I nuläget pratar jag med ett flertal allsvenska klubbar och det är på den nivån som jag vill köra. Jag tar detta år som ett mellanår och sedan får vi se hur det blir i framtiden, säger han till TT.

– Det är inte alls omöjligt att jag kommer att ta ytterligare ett steg och även åka i elitserien och kanske söka mig utomlands om det skulle gå bra. Men så långt fram i planeringen ligger jag inte och jag kommer inte att köra något VM-kval i år, avslutar han.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway