Blev av med 5,7 miljoner i FBI-tillslag

SPORTBLADET

Stjärnan talar ut om mardrömsdagen

De flesta spelarna har valt att inte berätta hur mycket pengar de blev av med i samband med ”Svarta Fredagen”.

Men Alexander ”Kanu7” Millar tar nu bladet från munnen.

– Jag hade över 1 miljon dollar där (på Full Tilt Poker) när de slog till, berättar han.

Det är snart ett år sedan det som kom att kallas ”Svarta Fredagen” inträffade. Den 15 april 2011 slog det amerikanska justitiedepartementet, tillsammans med FBI, till mot flera pokeroperatörer i USA. Detta då flera chefer på sajterna misstänktes för pengatvätt och bedrägeri. Därför frystes företagens tillgångar och sajterna krävdes på enorma mängder pengar i böter.

”Stort bakslag”

En av sajterna som drabbades hårdast vid tillslaget var Full Tilt Poker där många av de största stjärnorna spelade. Spelarna själva har mestadels varit ganska tysta om vad tillslaget betydde för dem. Men en storspelare, Alexander ”Kanu7” Millar avslöjar nu vad tillslaget betydde för honom.

– Jag hade faktiskt över 1 miljon dollar där då Svarta Fredagen slog till. Sedan hade jag ett ganska stort bakslag och lyckades ta ut en del, men jag har fortfarande 835 000 dollar där (närmare 5,7 miljoner kronor) där. Jag tänker inte riktigt på situationen så mycket eftersom det inte är så mycket som jag kan göra, men jag är fortfarande hoppfull om att jag någon dag ska få tillbaka pengarna, säger han till High Stakes Database.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker