Tung andradag för Anna Nordqvist

SPORTBLADET

Pernilla Lindberg bästa svenska i LPGA-mästerskapen

Tätkänning efter första rundan.

Men andra gick betydligt sämre för Anna Nordqvist i LPGA-mästerskapen.

Fyra bogeys på första sju hålen resulterade i många tappade placeringar.

När de flesta spelat klart lördagens runda på Locust Hill Country Club hade Morgan Pressel tagit över ledningen från sydkoreanskan Chella Choi. Pressel gick på 70 slag mot Chois 73 och är sex under par, 138 slag, inför söndagens avslutningsrundor. Choi är två slag bakom och ytterligare fyra sydkoreanskor finns med i topp tio.

Dålig start av Nordqvist

”Försökte ha tålamod”

Anna Nordqvist låg delad sjua efter första rundan men under dag två föll hon i resultatlistan. Hon öppnade med fyra bogeys på de sju första hålen, men kom tillbaka med två birdies. Hon gick runt på 74 slag, två över par, och ligger 23:a.

– Jag försökte ha tålamod och hålla koncentrationen. Det är lätt att man låter banan vinna. Sista nio kämpade jag tillbaka och fick två birdies, sade Nordqvist enligt golf.se.

Lindberg bästa svenska

Bättre gick det för Pernilla Lindberg som spelade upp sig till 14:e plats. Lindbergs 71 slag, två bättre än i fredags, gjorde att hon tog över platsen som bästa svenska i tävlingen. Något som hon själv inte lade särskilt stor vikt vid.

– Det gör inte mig något gott att gå och kolla på leaderboards. Jag vet inte hur jag ligger till nu. Min plan är bara att gå och nöta på som jag har gjort, sade Lindberg.

Hjort och Gustafson missade cuten

Caroline Hedwall ryckte upp sig ordentligt från 77 slag till 71 och räddade fortsatt spel i söndagens två avslutande rundor. Det får inte Maria Hjorth och Sophie Gustafson som missade kvalgränsen.

Två stjärnor som ryckte upp sig var regerande mästarinnan Shanshan Feng, Kina, som efter en 74:a gjorde 70 och ligger på par, 144 slag. Amerikanskan Michelle Wie imponerade med en 68-runda, åtta slag bättre än hennes första runda och totalt 144.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf