Motorsport

Rossi på pallen igen

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Lorenzo vann när Pedrosa föll

Valentino Rossi tvåa på Misano

Foto: JPG

Jorge Lorenzo tar nästa kliv mot VM-titeln och Valentino Rossi är tillbaka på pallen.

– Den här andraplatsen är otroligt speciell för mig, säger italienaren.

När Karel Abraham fick problem och avbröt starten blev det även turbulent för Dani Pedrosa, som hade pole. Han fick hjälp av sina mekaniker att starta, rasade efter säkerhetsbilen och sedan fick starta sist så gick allting Jorge Lorenzos väg. Han kunde enkelt vinna MotoGP-loppet på Misano och dryga ut sin ledning i VM till 38 poäng.

Pedrosa som kör för Honda tvingades bryta efter en incident med Hector Barbera på det första varvet och tog inte någon poäng.

– Ärligt talat så hade vi tur i dag, utan problemet vid starten så hade Dani aldrig ramlat, säger Yamahaföraren Lorenzo.

– Det var inte enkelt att hålla koncentrationen in i mål för jag såg hela tiden Valentino bakom mig. Han var riktigt bra i dag. Den här segern var fantastisk för mig om man ser till VM-sammanställningen.

Rossi på pallen

Den stora överraskningen var att Valentino Rossi var tillbaka. Italienaren, som för två veckor sedan bland annat testade ett nytt chassi på just Misano var tvåa i mål. Det var hans bästa resultat för Ducati, som han lämnar för Yamaha efter säsongen.

– Det är en mycket speciell andraplats för mig, inte bara för att det är Misano utan även för att det ligger nära mina hemtrakter och jag har många fans på plats, citeras han av motorsporttotal.

Alvaro Bautista (Gresini-Honda) och Andrea Dovizioso (Tech-3-Yamaha) slogs om tredjeplatsen ända in i mål. Bautista var tre tusendelar före i mål.

Fem deltävlingar återstår av säsongen, nästa avgörs i Spanien den 30 september

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport