Motorsport

Vettel vann när Hamilton bröt

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Men Alonso behåller en klar ledning av mästerskapet

Tårarna rann när Sebastian Vettel tog emot pokalen i Singapore.

Han vann loppet - och tog upp kampen om VM-titeln.

- Nu är vi med i toppen igen, säger han.

Sebasian Vettel tog över ledningen på det 22:e varvet och höll den in i mål

Foto: AP

När Sebastian Vettel körde om Williams Pastor Maldonado i inledningen av Singapores GP så tog han sig upp på andra plats bakom McLarens Lewis Hamilton. Det avgjorde Singapores GP .

Lewis Hamilton, som hade pole och som vunnit två av de tre senaste loppen, fick problem med en växellåda och tvingades bryta på det 22:e varvet.

- Det är som det är, jag hade egentligen en ganska enkel resa fram till dess att jag fick parkera, säger Lewis Hamilton till RTL.

- Problemen kom överraskande för mig även om jag hade problem när jag skulle växla tre-fyra varv tidigare, men teamet sa att allt var okej. Sedan kunde jag plötsligt inte växla alls. Men trots detta kommer jag inte att ge upp, även om det blir tufft.

Vettel höll ledningen in i mål

När britten försvann kunde tysken ta över ledningen och trots att säkerhetsbilen var ute på banan vid flera tillfällen lyckades han behålla ledningen av loppet ända in i mål. Tävlingen avbröts sedan man nått maxgränsen två timmar och då hade förarna kört 59 varv.

- Detta var ett av de tuffaste loppen i år, säger Sebastian Vettel som tog sin andra seger för säsongen - och sin andra seger i Singapore.

- Banan tar död på dig, du skakas runt i cockpit och det känns som om loppet pågår in i evigheten. Det tar aldrig slut. Samtidigt så hade vi en bra bil hela helgen, det är ett tufft lopp och jag är mycket stolt över att bi lyckades vinna här.

Alonso leder VM

Vettel, som var snabbast under samtliga träningar inför loppet, gick nu upp på andraplatsen i VM och har 29 poäng upp till Fernando Alonso som leder. När tysken vann sin första titel 2010 tog han in 25 poäng på de avslutande två loppen.

- Jag tror inte att Fernando är så nöjd om det skulle hända igen. Samtidigt så är detta en helt otrolig säsong, man kommer till en tävlingshelg och har ingen aning om vad som ska hända, ingen vet vad som väntar och det är väldigt roligt både för oss som kör och för er som tittar på. Fortfarande är det många lopp kvar och vi måste ge allt för att vara framför de här killarna i var och ett av de loppen.

Sex lopp återstår

Jenson Button, McLaren, körde in på andra plats och Fernando Alonso, Ferrari, var trea i mål. Eftersom förarna närmast bakom honom har svårt att ta poäng i varje lopp, Hamilton har brutit fyra av de senaste sju loppen och Vettel har under samma period brutit två lopp, så har spanjoren ett grepp om mästerskapet även om han inte vunnit sedan Tysklands GP i juli.

- För mig är det helt okej om de fortsätter på det sättet, säger Fernando Alonso

Sex deltävlingar återstår av säsongen och nästa lopp avgörs i Japan den första helgen i oktober.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1