Schumis högerfot har gasat in 2,8 miljarder

Publicerad:
Uppdaterad:

...nu är den försäkrad för 52 miljoner kronor

1 av 2 | Foto: ANDREAS BEIL

KIEL

Den exakta storleken är 40,6, den bär ett skydd värt 9 200 kronor och är försäkrad för mer än 52 miljoner kronor.

Det handlar om Michael Schumachers känsligaste och viktigaste kroppsdel.

Hans högra fot.

Inom formel 1 har bilarna bara två pedaler, den vänstra foten bromsar och det högra har bara en enda uppgift - att gasa.

Och det gör den tyske tyske formel 1-stjärnan Michael Schumacher bättre än någon annan. Han har vunnit VM vid fem tillfällen och har fler rekord än någon annan förare.

- Men jag känner fortfarande en hunger efter nya segrar, den är inte mättad trots att jag snart hållit på med motorsport i 30 år och hungern kommer inte att vara mättad om två år heller, säger Michael Schumacher till tidningen Kicker.

I fjol tryckte han gasen i botten i exakt 11 734 kilometer, inkluderat både tävling och teststräckor, skriver den tyska tidningen Bild.

I hela sitt idrottsliv har foten sett till att "Schumi" har gasat för fullt i mer än 250 000 kilometer - vilket innebär ungefär sex och ett halvt varv runt jorden.

Tjänar 415 milj/år

Michael Schumachers första lön var 10 000 kronor, numera tjänar gasfoten närmare 415 miljoner kronor om året till sin bärare och totalt har den kört in närmare 2,8 miljarder kronor - och mer lär det bli.

Ferrari börjar årets säsong med den bil som de var så överlägsna med i fjol, men redan till det fjärde loppet presenterar de sin nya bil - en gudinna som är betydligt snabbare än sin föregångare.

Med den slog Michael Schumacher ett nytt hastighetsrekord redan vid det första testet.

- Det här är en snabbare bil än föregångaren och den ser bra ut. Jag vill vinna VM för Ferrari igen, sa Michael Schumacher när bilen presenterades.

Den tyska superstjärnan är sjuk- och olycksfallsförsäkrad hos Lloyd i London, Storbritannien.

Är väldigt kittlig

Varje år betalar han mer än 52 miljoner kronor i försäkringspremier. Om han skulle skada sig i högerfoten igen, precis som han gjorde på Silverstonebanan 1999, får han 920 000 kronor i ersättning från försäkringsbolaget - varje dag.

Foten är dessutom mycket känslig för beröring.

- Jag är väldigt kittlig, erkänner han för Bild.

Så körs VM i år

Anna Carlsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN