Mjällby förstörde debuten för Daniel Andersson

SPORTBLADET

Blev matchhjälte i sista minuten

GLASGOW (TT)

Förre AIK-målvakten Daniel Anderssons debut i skotska ligan för Hibernian såg ut att sluta med succé, en poäng mot storlaget Celtic.

Men en annan före detta AIK:are såg till att Andersson fick inkassera en förlust. Johan Mjällby avgjorde nämligen matchen på tilläggstid med sitt 3-2-mål.

Det började annars på sämsta tänkbara sätt för Daniel Andersson. Inför 57 512 åskådare på mäktiga Parkhead fick han kapitulera redan efter en minut när John Hartson hittade rätt med en nick från fem meter.

Samme Hartson satte tvåan efter 23 minuters spel. Efter en hörna höll sig den store anfallaren framme med skallen igen och tryckte in bollen från nära håll.

Dessförinnan hade Hibernian fått ett mål bortdömt för offside. Men målen skulle komma. Thomas McManus hittade rätt två gånger om och matchen såg ut att sluta oavgjort.

Då klev den svenske mittbacken fram. Återigen var det en hörna som resulterade i mål. Mjällby mötte bollen med huvudet och placerade den utom räckhåll för Andersson.

De tre poängen var viktiga för spänningen i toppen av skotska ligan. Celtics ständiga ärkerival Rangers vann nämligen också på söndagen (2-1 borta mot Livingston) och leder fortfarande med sex poäng.

TT