Fem gripna under matchen på Råsunda

SPORTBLADET

Matchen nära att avbrytas

STOCKHOLM

I måndags skadades en fotbollssupporter allvarligt efter bråk på Södermalm före den allsvenska matchen mellan AIK och IFK Göteborg.

På onsdagen hade fotbollsvåldet flyttat in på arenan.

Minst fem personer greps i samband med kvalmatchen till Champions League mellan Hammarby och Partizan Belgrad.

En person greps misstänkt för att ha misshandlat en biljettförsäljare vid Råsundas södra läktaren. Enligt Björn Pihlblad, informationsansvarig på länskommunikationscentralen, är biljettförsäljaren inte allvarligt skadad.

Ytterligare minst fyra personer greps under matchen sedan de fyrat av ett antal rökbomber på norra läktaren och slagits med polis och ordningsvakter. En av de gripna är misstänkt för våld mot ordningsman och de andra tre misstänks för brott mot ordningslagen. När ordningsvakterna hamnade i slagsmål med Partizansupportrar tillkallades kravallutrustad piketpolis som gick in på läktaren och bar ut flera av bortafansen från arenan.

Den brittiske Uefa-kontrollanten Barry W Bright var i första halvlek beredda att avbryta matchen för att utrymma läktarna. Publiken varnades under slutet av första halvlek att matchen kunde avbrytas om fler rökbomber antändes.

Bright meddelade efter matchen att han kommer att rapportera händelserna till Europeiska fotbollsförbundet (Uefa). Det kan få som följd att både Hammarby och Partizan för böta.

Bright sade dock i halvtid att han inte skulle rekommendera några böter för Hammarby.

TT