90 sekunder från fiasko

SPORTBLADET

Trots segern: Vi har problem att ta på största allvar

KALMAR

Efter 270 långa minuter sprack äntligen den förhatliga nollan.

Stefan Batans avgörande 1-0 på övertid räddade Djurgården från nya fiaskorubriker och självförtroendekris.

- Jag kunde inte ens skälla ut killarna i paus. Jag såg hur knäckta de var, säger tränaren Kjell Jonevret.

Foto: Grusplan Djurgården grejade årets första mål och årets första trepoängare på en riktigt dålig plan. Stefan Batan blev stor matchhjälte efter att han på övertid satte 1-0.

Lättnaden gick inte att ta miste på. De svenska mästarna höll på att lämna ännu en allsvensk match med en nolla i målprotokollet när inbytte Stefan Batan plötsligt fick ett läge.

Framspelad av Tobias Hysén kunde han snyggt placera in 1-0 på övertid, och efter tre hela matcher utan mål kunde hela Djurgårdslägret pusta ut djupt.

- Man såg verkligen glädjen i killarnas ansikten. De har varit så taggade efter Halmstadmatchen och visat en otrolig glöd. Sen kommer vi till Kalmar och gräset är sådär dåligt igen. De försökte ju verkligen. Visst hade de kunnat spela enklare, men jag tyckte så jävla synd om dem. Jag kunde inte ens skälla ut dem i paus, jag såg i deras ansikten hur knäckta de var, säger Kjell Jonevret.

"Krigade bra"

Matchhjälten Stefan Batan hoppade in efter 64 minuter, och kunde skjuta hem Djurgårdens första seger efter tio sekunder av tilläggstiden, vilket var Djurgårdens första skott på mål under hela matchen.

- Storlag brukar ju göra mål på slutet (skratt). Nädå, Tobbe (Hysén) släppte den enkelt och fint, sen fick jag till ett perfekt avslut.

Trots segern är Djurgårdens spel fortfarande långt ifrån magiskt, och Kjell Jonevret har en hel del att jobba med inför matchen mot Göteborg på måndag.

- Vi har problem som vi måste ta på största allvar. Vi kommer att jobba hårt, något annat ska ni inte tro, säger Kjell Jonevret.

Arbetsro

Men de här tre poängen måste ändå betyda att fokus kommer på rätt saker"

- Visst är det så, för varje gång vi inte vinner och gör mål naggas ju killarnas självförtroende i kanten. Nu får vi arbetsro, och jag måste inte ödsla tid på att peppa och motivera killarna. Nu finns det glädje i laget, och vi kan se fram emot Göteborgsmatchen.

Så fixade Batan målet