Motorlistan

SPORTBLADET

... med Anna Andersson

Foto: AP

1(1) Formel 1

Nürburgring på söndag och Barcelona om en vecka och Monaco den 28 maj. Nu drar F1-säsongen i Europa i gång på allvar. Ferrari var starkast senast och har ägnat uppehållet åt att testa däck. Förhoppningarna är stora inför Michael Schumachers hemmarace.

Räkna med en het kamp på söndag – på ett varmt Nürburgring.

Kvalet lördag kl 13.55 (ZTV), loppet Söndag kl 13.30 TV 3.

2(-) Stefan Everts

Det är VM i motocross i Teutschenthal och belgaren Stefan Everts som är ute efter sitt tionde VM-guld har redan tagit tre segrar i årÌ´1;– på lika många VM-lopp. Men se upp för tvåan och trean i VM, Tanel Leok, Estland och Sebastién Tortelli, Frankrike. Johnny Linde är bäste svensk på 24:e plats. Se hur det går på Eurosport, söndag kl 15.00.

3(-) Tony Rickardsson

Elitseriepremiär i veckan men utan den stora stjärnan som var magsjuk. Trots det inledde Masarna med en seger. I morgon är det dags för den regerande mästaren att ta revansch efter finalmissen i VM-premiären. Årets andra VM-deltävling körs i polska Wroclaw. Favorit är Jason Crump, men Tony Rickardsson vann i fjol. Följ tävlingen på SVT 24 kl 19.00 i morgon.

4(2) Michael Schumacher

Det är honom som det snackas om inför hans hemmalopp på Nürburgring. Han har ännu inte skrivit på något kontrakt med Ferrari, säger själv att han kommer att vänta ett par månader till och att resultatet inte har något med beslutet att göra.

5(-) Kenneth Hansen

Legendaren är ute efter sitt 14:e guld när nu Rallycross-EM startar i Portugal i helgen. Den regerande mästaren kör i år en Citroën C4 och har vunnit samtliga EM utom fyra sedan debuten 1989 – i de fyra han inte har vunnit har han slutat tvåaÌ´1;? SVT 24 sänder, söndag kl 23.00.

6(-) Svenskt rally

Juniorerna visar vägen, i Argentinas rally var Patrik Sandell (kartläsare: Emil Axelsson) och PG Andersson (Jonas Andersson) tvåa och trea. Nu är de i delad ledning av JVM, båda ekipagen har 16 poäng. Även om klassen är tunn är det kul att se svenskt i topp.

7(8) Valentino Rossi

”Jag tänker på sådana saker när jag går och lägger mig och därför har jag enormt svårt att somna”. Valentino Rossi om han ska byta till F1 & Ferrari. I juni kommer svaret, fram till dess väntar alltså många sömnlösa nätter.

– Jag har alltid beslutsångest, säger stjärnan.

8(5) F1-skvaller

Det snackas om att:

... F1-förarna är lättade över att Yuji Ide ersätts av Franck Montagny i Super Aguri.

... Det hade kunnat bli en katastrof i Monaco, säger Kimi Räikkönen till adrivo.com angående Ides vildavästernkörning sist.

... Förarna inte är nöjda med kvalet. I Barcelona ska Michael Schumacher och David Coulthard diskutera förändringar.

... Före stallchefen för BAR-Honda, David Richards gör F1-comeback med sitt stall Prodrive, 2008 blir de det tolfte teamet.

9(-) STCC

En vecka kvar till starten på Mantorp, men redan nu börjar pratas det om att:

... Olsberg som tidigare satsat på rally byter till STCC och Flash Engineering.

... regelbråket är igång. Enligt Teknikens värld är anledningen att inga tester ska tillåtas på tävlingsbanan fjorton dagar före start. Ändå har det lagts in två testdagar på Knutstorp, två dagar innan tävlingen körs. Det retar flera stall, dels för att det är dyrt och dels för att de som inte gjort jobbet klart får en chans till.

10(7) Svenskt i korthet

Alx Danielsson ligger femma i World Series efter en rörig premiär. Nästa lopp körs den 28 maj i Monaco.

Svenska Mitsubishi satsar på Jennie Lee Hermansson. Avtalet gäller fram till 2008. målet är en pallplats i Rally-SM, gruppÌ´1;N och att få köra i VM 2007.

Motorstoppet

Audi

I premiären av DTM gick hjulupphängningen sönder och det blev noll poäng för Mattias Ekström. I det andra loppet fick han bensinstopp när han hade chansen på andraplatsen. Vid det andra depåstoppet blev det ett fel vid tankningen...

Dags att skräpa till sig. Mattias har alla förutsättningar att ta tillbaka titeln, men då krävs det att även stallet agerar om en mästare.

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport