Ultimatebet

SPORTBLADET

Klient för finsmakare

1 av 2
Bordet.

Ultimatebet, som är en av världens fem största sajter, tillhör egentligen ett nätverk (Excapsa) men är så dominerande där att de brukar räknas som en fristående sajt. Förutom Ultimatebet finns det enbart några sajter för gratisspel på nätverket.

I fjol sålde dock Excapsa en licens till sajten Pokershare som hade löjligt bra dealar för spelarna och snodde stora andelar från Ultimatebet.

Det blev givetvis trubbel och Ultimatebet hotade att försvinna, vilket fick Excapsa att kasta ut Pokershare, vilket fick Pokershare att stämma? ja, ni förstår.

Kontentan är i alla fall att Ultimatebet återigen är ohotade i sitt eget inte så lilla nätverk.

Mjukvara

Det är verkligen en fröjd att spela på Ultimatebet. Klienten är snabb, stabil, snygg, buggfri och finessrik.

Bland finesserna finns en miniview utan motstycke inom nätpokern. Den kan visserligen ta ett tag att vänja sig vid (vissa gör det aldrig), men gör man det förstår man inte hur man kunde klara sig utan.

En annan detalj är ”bet pot”-knappen som dock inte gillas av avancerade spelare eftersom de tycker att dåliga spelare har för stor fördel av den. För oss slöfockar någonstans mittimellan är den givetvis perfekt?

Lobbyn kan i början kännas något rörig, men efter ett tag uppskattar man all information.

Om man ska dra fram några nackdelar, och det ska man ju, så är det att vissa knappar är ganska små vilket ökar risken för felklickningar vid flerbordsspel, speciellt om man har normalstora fönster.

Det har också tidigare varit lite besvärligt att tanka hem handhistorier. Det har dock förbättrats rejält, bland annat genom ett litet hjälpprogram som kan sköta den saken. handhistorierna är givetvis kompatibla med pokertracker.

Det går bara att spela tre bord åt gången, men det är inga problem att få den nivån uppgraderad om man mejlar kundsupport. Upp till åtta bord har vi hör talas om för vissa spelare.

Till sist: ”fold & show”-knappen hade vi hemskt gärna sluppit?

Spel

Förutom standardspelen finns också pineapple (Texas-variant med tre hålkort) och trippeldraw (lågpoker i både 2-7 och A-5 varianterna). Dessutom har man ett par udda varianter under hold’em-tabben. Dels kill-games (en tredje, dubbelt så stor mörk införs om samma spelare vinner två potter i rad) och royal poker. Det sistnämnda spelas med en 20-kortslek och känns väl ? sådär.

Till skillnad från många andra sajter som har udda spel så har faktiskt Ultimatebet oftast hygglig action på sina.

Limitar från 0.01-0.02 dollar till 300-600 i fixed limit och no limit från 0.01-0.02 till 100-200.

Spelare

Det är absolut ingen brist på spelare hos Ultimatebet. Men det är definitivt den av de större sajterna som är mest oberörd av pokerhaussen när det gäller spelkvaliteten. Redan på ganska låga nivåer är det tajt och aggressivt spel, så letar man efter enkla pengar finns det otvivelaktigt bättre ställen att spela på. Å andra sidan; kan logga en vinstsession på UB så känner man sig ganska nöjd.

Tyvärr har ganska få svenskar och skandinaver upptäckt sajten, utan det är i stort sett bara nordamerikaner kring borden.

Turneringar

Innan Pokerstars kom och rejsade förbi brukade Ultimatebet rankas som den ultimata turneringssajten. Här finns det mesta i vanliga turneringar och sateliter till större evenemang. Mest på andra sidan Atlanten, dock. Ultimatebet är ju också en av pokersajterna som har en egen WPT-turnering.

Man har ett bra system med så kallade TEC:s (tournament entry chips) där man i billiga eller gratisturneringar kan vinna en TEC som sedan kan användas som inköp i valfri dyrare turnering.

Ultimatebet har också varit alerta med välgörenhet i turneringssammanhang. Ofta anordnas turneringar där en del av prissumman går till bättre behövande än kallhjärtade pokerspelare...

Givetvis gott om sit n’ go:s också. Ända upp till 200 platser till och med.

Bonusar

Just nu har man en sign up-bonus på 100% upp till 500 dollar, som dock sägs vara under begränsad tid.

Man har ofta reloads, ibland ett par tre gånger i månaden, med olika procentsiffra och maxnivå.

Bonusarna är inte de lättaste i branschen i knäcka, framförallt inte på låga nivåer. Två stora fördelar med dom är att dels betalas de ut löpande och dels kan man lägga olika bonusar på hög, och de förfaller aldrig.

Övrigt

Generellt är rejken något högre än genomsnittet, dock med två undantag. Vid shorthandedspel och på heads up-bord har man lägre rejk än genomsnittet så det jämnar väl ungefär ut sig. På de lägsta mikrolimitborden har man ingen rejk alls.

Kundsupport har gott rykte. Tyvärr bara epostservice, men den brukar vara både snabb och kunnig.

Ultimatebet har ett poängsystem och en nätbutik som tillsammans med Pokerstars är bäst i branschen. Poängen ramlar inte in lika snabbt som hos Stars, men å andra sidan kan man snabba upp processen på två sätt; Är man med och startar ett bord får man 25% mer poäng. Dessutom kan man sätta sina poäng på spel vid speciella poängbord eller turneringar – vilket gör att den där Harley Davidson-cykeln för fyra miljoner poäng kanske, kanske inte bara är en dröm?

Givetivs gott om insättningsmöjligheter. Dock inget utbetalning alls till exempelvis visa-kort vilket definitivt känns som en miss.

Totalt 24

Tidigare sajter

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker