Innebandy

Avslöjar: Linköpings backtalang uttagen till landslaget

Av: 

Erik Wallskog

Oskar Hovlund.
Oskar Hovlund.

SPORTBLADET

Linköping IBK:s supertalang Oskar Hovlund kan göra landslagsdebut i Euro Floorball Tour i Tjeckien.

När landslagstruppen presenteras på tisdag är 19-åringen uttagen för första gången.

– Jag blev lite chockad när Mikael Hill (förbundskapten) sade att han ville att jag skulle åka med till Tjeckien, säger Hovlund.

Mellan den 27 och 29 april är det Euro Floorball Tour i Brno, Tjeckien. Under tisdagsförmiddagen presenteras den blågula landslagstruppen och Sportbladet kan avslöja att förbundskaptenen Mikael Hill kommer ta med sig en debutant ner till turneringen.

Linköping IBK:s backtalang Oskar Hovlund är nämligen ett av namnen som Hill tagit ut.

– Det ska bli jättekul. Att bli uttagen till landslaget är något alla innebandyspelare vill. Jag har spelat med U-19-landslaget, men att få representera A-landslaget är en helt annan grej. Jag har inte ens haft det i tankarna, så jag blev lite förvånad när jag fick beskedet efter matchen i fredags. Jag är jätteglad, detta är en bekräftelse att de tycker att man gör något bra, säger Hovlund.

”Kommer vara nervöst”

Avresan till Brno sker den 24 april och Sverige ställs mot Tjeckien, Finland och Schweiz.

– Jag har inte pratat något med Hill om speltid, om jag får det kommer det såklart vara nervöst. Men det är bara in och ta chansen och göra det jag är bra på, det finns inget annat som gäller. Jag vet vad jag kan och vill visa det, säger 19-åringen.

Under säsongens grundserie producerade Hovlund 17 poäng på 31 matcher. I det pågående slutspelets första åtta matcher har den offensive Linköpingsbacken höjt sitt snitt rejält och stått för nio poäng på åtta matcher.

– Jag har haft en bra säsong så här långt. Jag inledde bra, men tappade lite under slutet av grundserien. Nu har jag höjt mig i slutspelet vilket jag tycker hela laget har gjort. Det är skillnad på serien och slutspel. Känslan i laget är helt annorlunda och man höjer sig några stepp automatiskt.

Vill kvittera mot Falun

Linköping slog ut Växjö i kvartsfinal och i semifinalserien mot Falun ligger man just nu under med 1–2 i matcher. Inför kvällens fjärde match mellan lagen har Hovlund förhoppningar om att kvittera.

– Vi har sagt att vi ska fortsätta som vi gjort. Det är många spelare i laget som gör sin första säsong i laget, men vi har visat att vi är bra när vi ger ett lag som Falun en rejäl match. Det är små detaljer som avgör och jag tycker vi har varit lika bra som de när vi mötts nu. Vårt målskytte har varit sådär i de två senaste matcherna och vi måste vara lite mer egoistiska nu och våga gå in och skjuta.

Är du extra taggad nu med en landslagsuttagning i ryggen?

– Ja så är det ju såklart, men man får inte vara för övertaggad. Jag ska bara gå in och köra och göra jobbet för laget.

ANNONS

Hockey-VM i fokus på Powerplay! Åtta fajter är utmaningen och 1, X eller 2 är alternativen. Fixar du alla rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Succén för ”Bröderna hockey” i Oskarshamn

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy

Herrlandslaget i innebandy

SSL, Svenska superligan