Avslöjar: Hellgren ny tränare i Hammarby

”Går inte att få någon bättre i Sverige”

Publicerad 2018-03-27

Hammarby handboll fortsätter bygga en meriterad ledarstab.

Sportbladet kan avslöja att Claes Hellgren blir ny fys- och målvaktstränare.

– Det går inte att få någon bättre i Sverige, säger ordförande Robert Petrovic.

I februari tillträdde gamle Bengan Boys-liraren Robert Venäläinen, med 65 landskamper och ett VM-brons på sitt cv, som ny sportchef i Hammarby handboll.

En vecka senare utsågs Patrik Fahlgren, med 53 landskamper och två VM och ett EM på meritlistan, till ny spelande tränare (i två år för att sedan ”bara” bli huvudtränare till minst 2023).

Nu kan Sportbladet avslöja att en av Sveriges största handbollslegendarer går in i Bajens tränarstab. Den folkkäre tv-experten Claes Hellgren, som spelat 214 landskamper och varit med i två OS och tre VM, blir ny fys- och målvaktstränare i Hammarby.

”Stort Hammarbyhjärta”

– Med den tränarstab vi nu har så behövde vi en kompetenshöjning inom de delarna. Och det går inte att få någon bättre i Sverige, säger Robert Petrovic, ordförande i Hammarby Handboll AB.

Därmed återvänder Hellgren till Hammarby. Han var ju fystränare för klubbens lag i fotbollsallsvenskan 2014–17.

– Claes har ett stort Hammarbyhjärta och det förstås också viktigt, säger Petrovic.

Ny klubbchef

Tidigare på tisdagen meddelade Hammarby, som missade slutspel men undvek kval i år, att Ove Radinger blir ny klubbchef. Han har dock inte tillnärmelsevis samma spelarmeriter som de ovanstående. Men han har en lång ledargärning inom handbollssporten.

– Nu bygger vi hela strukturen som en hel klubb. Vår vision är ”Södermalm till Europa om fem år”, säger Petrovic.

Nu återstår det att tillsätta en assisterande tränare till Fahlgren, som blev skyttekung i handbollsligan i år, då denne ska fortsätta spela.