Lindberg tar jättekliv på världsrankningen

Foto: Göran Söderqvist/TT
Pernilla Lindberg är rankad 34:a i världen efter segern i ANA Inspiration.
SPORTBLADET

Skrällsegern i årets första major, ANA Inspiration, gav rejäl effekt på världsrankningen för Pernilla Lindberg.

Svenskan kom till tävlingen i Kalifornien som 95:a i världen, men lämnar den som 34:a efter att ha varit starkast i måndagens särspelsdrama på Mission Hills-banan.

Det var få som tippat Pernilla Lindberg som majorsegrare för någon vecka sedan.

Men 31-åriga golfstjärnan från Bollnäs trotsade alla odds och ledde ANA inspiration från start till mål – och stod som segrare efter dramatiskt särspel.

– Det har inte sjunkit in än. Jag har lite svårt att fatta att jag kan kalla mig själv för ”majorvinnare”. Jag har känt att jag har det inom mig att vinna tävlingar, men jag började nästan tro att jag inte skulle kunna få ut det. Självklart har det alltid varit en dröm att vinna en major men om ni hade sagt att jag skulle vinna den här tävlingen inför så hade jag inte trott på det för fem öre, sa ”Pillan” till Sportbladets utsända efter segern.

Feng kvar som etta

Som en direkt följd av detta kom också den stora klättringen på världsrankningen där Lindberg nu är 34:a – 61 placeringar bättre än veckan före.

Anna Nordqvist är fortfarande bästa svenska på rankningen, men tappar två placeringar och är rankad åtta. Shanshan Feng, Kina, behåller positionen som världsetta.