Hamilton riskerar att förlora tredjeplatsen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lewis Hamilton riskerar att förlora sin tredjeplats i Australien.

Tävlingsledningen tar upp frågan igen.

Foto: Reuters
Lewis Hamilton riskerar att förlora tredjeplatsen i Australien.

I eftermiddag ska stewardsen träffa Lewis Hamilton igen, anledningen är att de ska ta reda på varför Jarno Trulli körde om honom när säkerhetsbilen var ute, skriver autosport.com och Motorsporttotal.

Jarno Trulli var trea i mål, men fick sedan ett tidstillägg som straff för att han passerat engelsmannen och britten flyttades upp till den sista pallplatsen.

Nya bevis

Även om Toyota har bestämt sig för att inte överklaga beslutet kommer frågan att tas upp igen eftersom FIA har fått in nya bevis, bland annat radiotrafiken från McLaren-Mercedes.

– Jag körde bakom Trulli när säkerhetsbilen var ute och då får man inte köra om, men han körde av rätt ut i gräset och jag misstänker att hans däck var kalla. Jag var tvungen att köra om, även om jag saktade ner så mycket jag kunde. Jag fick order om att låta honom passera igen, men...jag kan inte reglerna och bryter det mot reglerna ska jag ha tredjeplatsen, säger världsmästaren till speedTV.

”Inget annat att göra”

Jarno Trulli, Toyota, trodde däremot att det var Hamilton som hade ett problem.

– Lewis körde om mig, men plötsligt saktade han ner och körde ut mot sidan, jag trodde att han hade något tekniskt problem och körde om. Det fanns inget annat jag kunde göra.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1