Lewis Hamilton vann Singapore GP – nära VM-titeln

Ett magiskt kvalvarv.

En bra strategi.

Nu är VM-titeln nära för Lewis Hamilton.

Mercedes världsmästare tog starten av Singapores GP, han valde att köra en väldigt långsam första stint och kontrollerade hela fältet. Efter 61 varv och nästan två timmars körning i 30-gradig värme körde britten hem ännu en VM-seger.

– Det kändes som det längsta loppet i mitt liv, men vilken dag och vilken helg. Det känns helt otroligt, säger Lewis Hamilton efter loppet.

Segern i Singapore GP gör att Hamilton tar ännu ett kliv närmare sin femte VM-titel. När sex deltävlingar återstår har han ett försprång på 40 poäng.

– Det kan inte bli mycket bättre än så här. De gav oss en bra fajt, men jag är otroligt tacksam för allt detta, säger han.

Ferraris miss avgörande i Singapore GP

Bakom honom körde Sebastian Vettel, Ferrari, om Max Verstappen, Red Bull redan på det första varvet - men Ferrari gjorde en missbedömning i samband med depåstoppet. Vettel hamnade i trafik efter sitt stopp och tappade mycket tid, det gjorde att Vettel kom ut efter Verstappen på plats tre och de placeringarna höll de in i mål.

– Vi var inte tillräckligt snabba den här helgen. Vi försökte vara aggressiva, men det fungerade inte, säger Sebastian Vettel som är mycket besviken efter sitt lopp.

– Det här hjälper ju inte direkt. Jag tänker mest på dagens lopp, men vi hade inte en chans. Jag sa redan innan helgens tävling att vi bara kan slå oss själva och i dag fick vi inte ut allt ur vårt paket.

Valtteri Bottas, Mercedes, slutade fyra, Kimi Räikkönen, femma och Daniel Ricciardo, Red Bull, sexa. Fernando Alonso körde upp sin McLaren från plats elva i starten till plats sju.

Ericsson precis utanför poängplats

Marcus Ericsson körde på bra längre bak i fältet, men han slutade elva och därmed var han en placering från poäng. Hans teamkollega Charles Leclerc var nia och tog två poäng.

– Jag hade en fajt med Carols Sainz och tappade mycket tid, utan den hade jag varit närmare poäng. När jag var klar med den skulle jag in i depå. Det var lite dumt, annars tyckte jag att det var ett bra lopp från min sida, inga misstag, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

– Jag tycke ratt det var en bra insats, men det är surt när det inte blir någon poäng.

Nästa deltävling avgörs i Ryssland om två veckor.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.