Efter Sjöbergs utspel – nu svarar Holm

avJonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Patrik Sjöberg och Stefan Holm har hamnat i luven på varandra igen.

Efter att Patrik uttalat sig om Stefans son Melwin har den tidigare OS-guldmedaljören fått nog.

– Att han hoppar på mig och farsan kan man ta, men när han ger sig på en 13-åring har det börjat gå lite för långt, säger Stefan Holm till Expressen.

Stefan Holms son, Melwin Lycke-Holm, har uppmärksammats stort i media på senare tid efter att i somras ha hoppat 2,04 – som 13-åring.

I juni ställde Stefan, 42, upp i samma tävling som sin son. Något som den tidigare världsrekordhållaren Patrik Sjöberg, 53, hade synpunkter på.

– Jag kan tycka att hans son måste få utvecklas i lugn och ro, inte leva i pappas skugga, sade Patrik Sjöberg till Sportbladet.

– Det var många år sedan jag slutade bry mig om vad Patrik säger, svarade Holm då.

”Fattar inte hur han tänker”

Nu har ett nytt ordkrig blossat upp.

Båda är aktuella med nya böcker och i Holms nysläppta bok har han avbildat Sjöbergs världsrekord i lego, något som 53-åringen hade invändningar emot.

Sjöberg kritiserade även Holms föräldraskap, enligt Expressen.

”Jag fattar inte hur han tänker. Det är så klart jättekul att hans son Melwin är duktig i höjd, men har han själv valt att hålla på med det? När man är i den åldern ska man tävla i alla grenar och ha allsidig träning. Det gjorde jag” sade Sjöberg i en intervju.

”Då har det börjat gå lite för långt”

Nu svarar Stefan Holm, som även är tränare till Melwin.

– Jag tycker man ska hålla på med fler sporter, men jag kan ju inte tvinga honom att spela fotboll om han inte vill. Vill han hoppa höjd, så ”fine with me”, säger han till Expressen och fortsätter:

– Att han hoppar på mig och farsan kan man ta, men när han ger sig på en 13-åring har det börjat gå lite för långt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM