Stjärnornas ordkrig: ”Sprider massa skit”

Sjöberg kritiserar Holm efter tävlingen med sonen

avAndreas Käck

Publicerad:

Stefan Holm, 42, ställde upp i samma tävling som sin son Melwin, 13.

Nu blossar ett ordkrig upp.

– Jag kan tycka att hans son måste få utvecklas i lugn och ro, inte leva i pappas skugga, säger Patrik Sjöberg.

– Det var många år sedan jag slutade bry mig om vad Patrik säger, svarar Holm.

Förre OS-guldhjälten Stefan Holms son, Melwin, har rivit ner rubriker i svenska medier på senare tid. Supertalangen har sedan tidigare redan erövrat ett inofficiellt världsrekord för tolvåringar och i vintras slog han till med nytt personligt rekord på 1,98 vid en inomhustävling i Göteborg.

På lördagen deltog han i en upphaussad tävling på Sannerudsvallen i Kil, strax utanför Karlstad – tillsammans med pappa Stefan.

Det var första gången de tävlade tillsammans och händelsen blev rejält uppsnackad då far och son Holm hade satt upp ett mål om att tillsammans hoppa fyra meter – något som i vissa svenska medier beskrevs som en ”rekordjakt”.

Hur det gick?

Stefan klarade 2,00.

Melwin stannade vid 1,95.

Efteråt var 13-åringen rejält besviken.

– Jag får krama om honom och ge honom lite kärlek nu, sa Stefan efteråt.

Sjöberg kritisk

Senare under lördagskvällen gick en annan höjdhoppslegendar – nämligen Patrik Sjöberg – ut och publicerade ett inlägg på sin Instagram. Intill en bild på far och son Holm skrev han följande meddelande:

#avdelninghittapågrenar #avdelninghittapårekord #fyrameter #höjdhopp #highjump #breddhopp #jämnhopp #höjdenbetyderinget #sättingenpresspåsonen #idrottärkul #gammaläräldst

När Sportbladet ringer upp utvecklar Sjöberg.

– Så här; jag tycker det är jättekul att Stefan är så engagerad i sin sons karriär. Men jag vet inte … det här med att bygga upp en stor grej med att det ska vara något slags rekord att far och son ska hoppa fyra meter ... vad fan är det egentligen? Jag kan tycka att det är lite magstarkt.

Varför?

– Jag kan tycka att hans son måste få utvecklas i lugn och ro, inte liksom leva i Stefan Holms skugga. Nu blir det en press på honom att han ska leva upp till sin pappa. Jag har själv en dotter och visst, jag hade gärna sett att hon hade hållit på med friidrott, men hon fick bestämma helt själv. Bara för att man själv har varit bra en gång i tiden betyder det inte att ens avkomma kommer bli hur bra som helst.

Har du pratat med Stefan om det här och sagt vad du tycker?

– Haha! Vi har aldrig pratat och kommer aldrig att prata. Jag tycker bara så här; så länge han själv höll på med sina rekord och siffror, när han själv var aktiv och det bara gällde honom, så var det väl okej, då tyckte jag till och med att det var lite roligt att tjafsa med honom, eftersom vi aldrig tävlade på lika villkor; han var väl junior när jag var som bäst. Men nu när han blandar in sonen ... nej, jag gillar det inte, säger Sjöberg och fortsätter.

– Jag tror att alla som hållit på med höjdhopp – oavsett om man varit aktiv eller tränare – kan hålla med om att det inte går att dra några slutsatser förrän man är typ 16 eller 17 år. Fan, när man är mellan 12 och 16, det är då man ska hålla på med olika grenar, gå till träningen och ha kul med sina kompisar. Resten får man ta sen. Att hålla på med något jävla far- och son-rekord … det blir så felfokuserat. Det strider mot alla idrottsliga värderingar att börja snacka rekord i den unga åldern. Låt grabben ha kul i stället! Men visst, Stefan bestämmer ju själv hur han ska handskas med sin son. Men jag kan tycka att hela grejen är märklig.

”Har ingen som helst koll”

När Sportbladet ber Stefan Holm kommentera Patrik Sjöbergs utspel svarar han i ett sms:

”Eftersom han inte har någon som helst koll på någonting som jag och Melwin gör så är det inte ens värt att kommentera!”

Okej. Vill du höra vad han (Patrik Sjöberg) sagt eller nöjer du dig så?

”Jag har inte sagt ett enda ord om något rekord av något slag!!!! Det är det tidningar som skrivit om!!!

Men han är varmt välkommen att höra av sig till mig om han vill något i stället för att sprida en massa skit i sociala medier om saker han över huvud taget inte vet ett dugg om!!!!

Det var för övrigt många år sedan jag slutade bry mig om vad han säger. Det är det fler som borde göra!!”, skriver Stefan Holm.

Friidrottens höjdpunkter 2018 00:30
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM