Sebastian Vettel gjorde allt – har pole position i Mexiko

SPORTBLADET

Sebastian Vettel måste ha hjälp för att hålla liv i VM-kampen.

Men han har gjort allt han kan.

Tysken har pole position i Mexiko.

– Vi kan bara attackera och sedan får vi se vad han gör, säger Vettel.

Foto: Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Sebastian Vettel har pole position i Mexiko.

Mercedes Lewis Hamilton vinner VM-titeln i morgon om han tar en av de fem första placeringarna i Mexikos GP och han har goda förutsättningar. Han var trea i kvalet till säsongens 18:e VM-lopp.

– Jag gav allt jag kunde och även om jag hade kunnat vara någon tiondel snabbare så hade det inte räckt för pole position, säger Lewis Hamilton efter kvalet.

– Vi kan ju fortfarande vinna racet.

Sebastian Vettel gjorde allt - har pole position i Mexiko

Snabbast av alla var Ferraris Sebastian Vettel som också ligger tvåa i VM och behöver hjälp för att titelkampen ska leva ända in i november.

– Jag är väldigt glad över att vi lyckades ta pole position. Det var väldigt svårt att få till ett bra varv här. Jag hade lite problem i den första sektorn, fick växla ned till ettan i kurva sex sedan jag fått problem där också, men insåg att jag hade chansen på pole position om jag satte den tredje sektorn och det lyckades, säger Vettel efter kvalet.

– Vi måste prestera på max varje gång vi är på banan, men tyvärr har jag inte den kontrollen över avgörandet som jag gärna hade haft. Nu beror det på Lewis. Det enda vi kan göra är att attackera och sedan får vi se vad han gör. Samtidigt tycker jag att Ferrari förtjänar ett bra resultat.

Bakom Vettel körde Red Bulls Max Verstappen in som tvåa, Hamilton var trea före sin Mercedeskollega Valtteri Bottas som var fyra och Kimi Räikkönen var femma.

Ericsson snabbast i Sauber

Marcus Ericsson var snabbast av de båda förarna från Sauber i Mexiko. Han var 16:e man, placeringen före tysken under kvalet. Det betyder att Ericsson troligen kommer att starta Mexikos GP från sjunde startled.

– Jag tyckte att jag gjorde ett bra kval. Det var en bra start på det första setet däck, sedan gjorde jag en miss på det andra. Det gjorde att jag var pressad att leverera på det tredje och det klarade jag av, säger Ericsson, som slog sin teamkollega för tredje kvalet i rad, till Viasat Motor.

– Jag satte en bra tid direkt jag slog Pascal och det var huvudmålet. Sedan slog jag båda bilarna från Haas också och jag var inte allt för långt från Q2. Jag är jättenöjd.

Mexikos GP startar kl 20.00 i morgon söndag.

Läs F1-bloggen för det senaste från F1-cirkusen

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM