Ricciardo toppar när Hamilton kan vinna VM

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: AFP
Ricciardo snabbast i Mexiko.

Lewis Hamilton jagar VM-titeln.

Men han var inte snabbast inför Mexikos GP.

Det var Daniel Ricciardo.

– Vi har ännu mer att ge, säger Red Bulls förare.

Mercedes VM-ledare Lewis Hamilton kan själv köra hem VM-titeln på söndag, han har avgörandet i egna händer. Om han slutar på någon av de fem första platserna inner han sin fjärde titel - oavsett vad VM-tvåan Sebastian Vettel gör.

Under fredagens andra träning inför Mexikos GP var Red Bulls Daniel Ricciardo snabbast av alla ( 1.17 801).

– Det var ingen dålig fredag, säger Ricciardo i en kommentar efter träningen.

– Det är ju alltid skönt att ha sitt namn längst fram i listan efter ett sådant träningspass, men vi har ännu mer att ge.

Hamilton mot titeln

Lewis Hamilton slutade tvåa ( +0,131) under fredagens andra träning, Max Verstappen, Red Bull, var trea (+0,163 ) och Sebastian Vettel, Ferrari, fyra (+0,250).

– Så länge jag vinner VM-titeln spelar det ingen roll var jag vinner den, säger Lewis Hamilton.

– Mitt kvalvarv på de ultramjuka däcken och de longruns jag gjorde på de ultramjuka däcken de bästa varven jag har kört i min karriär. Jag tror aldrig att jag har varit så konstant över 26 varv, möjligen har jag gjort det på något race någon gång. Vi fick väldigt mycket information från de varven och banan kändes bättre när det blev varmare under det andra passet.

Marcus Ericsson, Sauber, stod över den första träningen och var 18:e man på den andra träningen , 0,056 sekunder efter sin teamkollega Pascal Wehrlein (15:e). De båda slåss om en förarplats hos Sauber nästa år. Wehrlein har ett poängmässigt övertag, han har tagit fem poäng i år mot Ericssons noll, men svensken var starkast i USA förra helgen.

Fler nyheter inför Mexikos GP hittar du i F1-bloggen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM