Anja Pärson

Anja Pärson: ”Är medvetna om att vi måste göra något”

Anja Pärson och Filippa Rådin säljer lägenheten i Stockholm: Märker att ens namn gör skillnad

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

Anja Pärson säger att hon märker att hennes namn gör skillnad.

Därför säljer 38-åringen och frun Filippa Rådin nu sin lägenhet i Stockholm för att försöka vara goda förebilder och leva mer klimatsmart.

– Jag tror att det är bra att ifrågasätta folks leverne, utan att för den skull läxa upp, säger Pärson till Expressen.

Anja Pärson och frun Filippa Rådin har fram tills nu haft två boenden, ett i Stockholm och ett i Umeå. Men nu säljer paret sin lägenhet i huvudstaden för att dra ner på resandet och försöka leva mer klimatsmart.

”Vi är påverkade”

– Vi är påverkade av klimatdebatten och har blivit väldigt medvetna om att vi måste göra något. Det går inte att vänta på att alla andra ska göra någonting. Läget är allvarligt och man måste ta sitt ansvar, säger Anja Pärson till Expressen och får medhåll av Filippa Rådin:

– Man kanske påverkas ännu mer när man har barn, vår dotter Emmi är väldigt medveten och tänker på klimatet. Vi diskuterar det mycket där hemma och oron finns.

”Kan göra skillnad”

Anja Pärson säger till tidningen att hon märker att hennes namn ”kan göra skillnad” och hoppas därför kunna vara med och påverka debatten.

– Jag och Filippa är absolut inte några förebilder till hundra procent men vi försöker hela tiden tänka på vad vi kan göra bättre i vår vardag. Jag tror att det är bra att ifrågasätta folks leverne, utan att för den skull läxa upp. Mycket handlar om att uppmuntra varandra till små steg av förändring.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Anja Pärson på kryckor efter tv-inspelning

ÄMNEN I ARTIKELN

Anja Pärson

Klimathotet

Stockholm

Umeå