Sävehof slog Skuru – närmar sig SM-guld

avIbraheem Alsalman

Foto: Erik Simander/TT

Sävehof är ett steg närmare SM-guld.

Partillelaget slog Skuru på bortaplan med 24–22 och leder nu finalserien med 1-0 i matcher.

– Man kan aldrig tro att det är klart i den här sporten, säger Elin Hallagård, vars lag var nära att tappa en sjumålsledning.

Efter nationalsången i Eriksdalshallen var det dags för Skuru att återigen ställas mot Sävehof i en SM-final. Lagen har tidigare möts hela fyra gånger på de sex senaste finalerna.

I samtliga har det blivit förlust för Nackaklubben.

Värt att notera är att finalen spelas i bäst av fem matcher – för första gången någonsin sedan 2005 – istället för en enda “superfinal”.

Dålig start i den andra halvleken

Med en minut kvar av första halvlek ledde Partillelaget med två bollar.

Men Skuru kom tillbaka och kvitterade till 12–12 med en sekund kvar.

Hemmalaget inledde den andra halvleken med ett par slarviga bolltapp och Sävehof kunde sätta dit fem snabba bollar och plötsligt var ställningen 15–20 efter 15 spelade minuter. Faktum är att det första hemmamålet kom först efter elva minuter av andra halvleken.

Men då bestämde sig Skuru för att rycka upp sig. Ett par snabba mål senare skiljde det ”endast” två mål. Och när Ulrika Olsson, som stod för åtta mål under matchen, satte dit 22–23 – samtidigt som Rebecca Nilsson stod för ett par svettiga räddningar var det många som höll andan.

”De kommer tillbaka”

Men närmare än så kom inte Nackaklubben.

Sävehof höll undan och vann till slut med 24–22.

– Det är två väldigt jämna lag och de drar det längsta strået i dag. Jag försökte bara komma in och göra skillnad, och jag räddade några bollar så det var kul. Men det suger verkligen att förlora, säger en besviken Rebecca Nilsson efteråt och tar ett djupt andetag.

– Man kan aldrig tro att det är klart i den här sporten. Vi ledde med sju ett tag men tappar sedan och de kommer tillbaka. Men det känns bra att vi kan ta med oss ett bra försvar inför nästa match, och jag tycker inte att vi bör ändra så mycket till nästa match, säger Elin Hallagård.

Finalmatch nummer två spelas i Göteborg på torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM