Tog hem titeln – donerar prispengarna

Serena Williams med dottern Alexis Olympia.
Serena Williams med dottern Alexis Olympia.

Serena Williams tog sin första titel på tre år.

Då donerar hon alla prispengar till Australiens kamp mot bränderna.

– Det har varit tufft att se allt som har hänt, säger hon.

Den amerikanska tennisstjärnan Serena Williams vann i natt finalen i WTA-turneringen ASB Classic i Auckland, Nya Zeeland. Där besegrade hon landsmaninnan Jessica Pegula i två raka set – 6–3, 6–4.

Och för första gången sedan januari 2017, när hon vann Australian Open efter att ha besegrat systern Venus i kampen om Grand Slam-titeln, får Serena lämna finalcourten som en vinnare.

– Det känns bra, det var länge sedan, säger Serena Williams direkt efter vinsten.

Donerar allt

Det är sedan när hon ska tacka alla familjemedlemmar och tränare som hon avslöjar den fina gesten.

– Jag har spelat i Australien i typ över 20 år. Och det har varit jobbigt att se på nyheterna om allt som har hänt där på grund av bränderna, alla miljoner djur som drabbats och personerna som har förlorat sina hem. Så i början av turneringen beslöt jag mig för att donera matchkläderna från varje match och prispengarna för titeln.

Ger nära en halv miljon

Ett förvånat sus gick genom publiken som började att applådera Williams för hennes generositet. För titelvinsten i Auckland fick 38-åringen 43 000 dollar, motsvarande 408 000 kronor.

Williams, tia på världsrankningen, har nu 73 titlar i singel och 101 totalt. Den 102:a kom inte senare samma dag, hon och och danskan Caroline Wozniacki förlorade dubbelfinalen mot Asia Muhammad och Taylor Townsend från USA med 4–6, 4–6.

Serena Williams fick 34 000 kronor i prispengar för andraplatsen i dubbel.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.