SVT stoppar personal från världscupen i Kanada

Världscupen i längd ska avgöras i Kanada och USA.

Då håller SVT sin personal kvar i Sverige.

– Vi försöker vara extra försiktiga, säger Max Bursell, projektchef SVT Sport.

De svenska sprintåkarna är redan på plats i Kanada för helgens tävlingar.

På fredag kommer distansåkarna med Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson att åka till Canmore för kommande tävlingar.

Medan de svenska landslaget och Internationella skidförbundet kör som vanligt tänker andra lag och medieteam annorlunda.

Norska landslaget meddelade igår att hela truppen kommer att avstå världscupens avslutning och SVT kommer att hålla sin personal på hemmaplan.

Det handlar om ett team med skidreportern Moa Jörnmark, som bevakat de flesta tävlingar på plats i vinter för SVT, och en fotograf.

– Vi har inget generellt förbud mot att åka utomlands men värderar noga, säger Max Bursell, projektchef SVT Sport.

Kommentatorn Jacob Hård och experten Anders Blomquist var redan planerade att täcka tävlingarna från Sverige.

– Det är ingen enorm påverkan även om vi alltid försöker vara på plats. Nu får vi inga intervjuer på plats, säger Max Bursell.

Var det ett svårt beslut att fatta?

–Jag skulle inte säga att det är jättesvårt. Läget förändras hela tiden och om man skickar folk och det blir ett problemområde så kan de få sitta i karantän när de kommer hem.

SVT:s Vinterstudion planerar fortsatt att sända resterande planerade tävlingar , det enda evenemang som utgått så här långt är den alpina avslutningen i italienska Cortina.

Anders Blomquist och Moa Jörnmark.
Anders Blomquist och Moa Jörnmark.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.