Magnusson: "Jag klarade inte av det"

Av: 

TT

Två extraskott i liggande, fall, ett i stående.
Anna Magnusson gav Sveriges skidskyttedamer en minst sagt tuff start på världscupstafetten.
– Jag klarade inte av det i dag, säger Magnusson till SVT efter femteplatsen i Tyskland.

Anna Magnusson lämnade skjutvallen efter första skyttet som den näst sista åkaren av startfältet i världscuptävlingen i Ruhpolding.
Inte blev situationen bättre av att hon sedan föll och avslutade med att använda ytterligare ett extraskott i sträckans sista skytte.
– Jag var kanske lite stressad och tog full fart ut för att ta ikapp och få rygg på vitryskan. Sedan var det en isfläck som jag slant med skidan på, säger hon.
– Jag gör mitt bästa men det räcker inte till. Det är för låg nivå på mitt bästa, tyvärr.
Efter den tuffa starten följde både Linn Persson och Mona Brorsson upp med två extraskott var.
– Sista ståskottet â ¦ jag trodde att det var en träff, så jag tog ner geväret och tänkte åka men så tittade jag en sista gång och "vänta lite nu, jag har en prick kvar", så fick jag plocka lite extraskott. Då blev det lite skakigt i benen och jag fick använda två extraskott, säger Persson till SVT.
Hanna Öberg, som behövde fyra extraskott, körde in Sverige på en femte plats, 54,3 sekunder efter vinnaren Norge. Frankrike blev tvåa, 10,7 efter, och Schweiz slutade trea, 20,7 efter täten.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.