Patrice Evra: ”Jag spelade med kyckling i skon”

avJonathan Nilsson

Publicerad:

Patrice Evra, 38, kan se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär.

Nu berättar han om en udda detalj under sin tid i franska ligan – som bäddade för flytten till Premier League.

– Kycklingen gjorde att jag kunde spela så bra att jag, i januari 2006, kunde skriva på för Manchester United, säger Evra.

Patrice Evra meddelade i dagarna att spelarkarriären är över.

Nu ska han sikta på en tränarkarriär – och den femfaldiga PL-vinnaren har samlat på sig ovärderliga erfarenheter under sina år i de europeiska toppligorna.

Vissa mer värdefulla än andra.

”Det lät galet, men...”

I The Player´s Tribune berättar 38-åringen om sin tid i Monaco, det galnaste minnet var dock inte när laget nådde Champions League-finalen 2004.

– En motståndare hade stampat på min fot och jag skadade den svårt. På sjukhuset i Monaco sa jag till tränaren Didier Deschamps: ”Det gör så ont. Jag kan inte spela. Jag kan inte ens gå!”.

Läkarna försökte få smärtan att försvinna, utan resultat.

1 av 2 | Foto: Shaun Botterill / Getty Images Europe

”Mamma skulle aldrig förlåta mig”

Då kom en av ledarna med ett minst sagt udda förslag: placera en bit kyckling i skon.

– Det lät galet, men ni känner mig, jag har ett öppet sinne. Så jag gick till min lokala slaktare, berättar Evra och fortsätter:

– Han skrattade. Jag gick hem med kycklingen och beställde nya skor. En i storlek 42,5 och den andra i storlek 44. Jag passade bollen, det kändes okej. Smärtsamt, men ändå okej. Så det slutade med att jag spelade med kyckling i skon i fyra månader. Jag tränade inte med det – min mamma skulle aldrig ha förlåtit mig för att ha slösat med mat på det sättet – men inför varje match besökte jag slaktaren. ”Godmorgon Patrice. Det vanliga, va?”.

Bäddade för PL-flytten

Fransmannen berättar att kycklingen låg bakom flytten till Manchester United, där Evra spelade mellan 2006 och 2014.

– Kycklingen gjorde att jag kunde spela så bra att jag, i januari 2006, kunde skriva på för Manchester United, säger Evra.

Det är inte första gången Evra figurerar i kycklingsammanhang. I november förra året lade den profilstarke stjärnan upp en video på Instagram där han kysste, slickade och smiskade (!) en rå kyckling.

”Jag ska inte ljuga, det här är rätt konstigt.” skrev F1-föraren Lewis Hamilton i en av kommentarerna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM