Simning

”Diarrélarm” i VM-staden – simmarna varnas

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

GWANGJU. Halvvägs in i sim-VM kommer här en riktig skitnyhet.

På grund av upprepade händelser har Fina skickat ut ett brev för att varna simmarna.

”Fall av diarré har rapporterats” skriver de.

En stor hygienkampanj har mött alla som åkt till sydkoreanska Gwangju med anledning av VM. Oavsett om du är funktioner, journalist eller aktiv så har affischer påmint om vikten av att tvätta och sprita händerna för att undvika smittor.

Tydligen har det inte räckt.

Inte lokaliserat smittorna

Under mästerskapets fjärde dag skickade internationella förbundet Fina ut ett brev till simmarna där de varnade för att flera fall av diarré har påträffats.

– Det är i huvudsak funktionärer och andra inom Fina som har insjuknat. Vi har enstaka aktiva också, men om det är mer än det brukar vara i den här typen av länder vet jag inte. Allt rapporteras inte till oss. Vi har heller inte lokaliserat vad smittorna kommer i från, säger Christer Magnusson som sitter i Finas medicinska kommitté.

”En vanlig orsak...”

I damernas 200 meter frisim strök sig tre av de stora stjärnorna: Katie Ledecky, Emma McKeon och Taylor Ruck. Amerikanskan Ledecky ska ha blivit sjuk tätt efter ankomsten i Sydkorea. Vad trion drabbats av och huruvida det kunde ha undvikits med handtvätt och flaskvatten är okänt.

– En av de vanligaste orsakerna att storstjärnor missar medalj är att de smittats av enkla sjukdomar som går att förebygga med god handhygien innan man äter, säger Christer Magnusson.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Bergström: Den magnifika Sarah Sjöström har satt sig i klistret

ÄMNEN I ARTIKELN

Simning